ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ * η απελευθέρωση της εργατικής τάξης είναι έργο της ίδιας..............Karl Marx * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ζωή: Το Δικαίωμα Στο Νερό Είναι Οικουμενικό, Αναπαλλοτρίωτο, Θεμελιώδες Ανθρώπινο Δικαίωμα

Ο χαιρετισμός της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη χθεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ στον κινηματογράφο Δεξαμενή

Νομίζω ότι δε χρειάζεται να πω πολλά.

Αυτά που υπερασπιζόμαστε είναι τα αδιαπραγμάτευτα, τα πολύτιμα, τα ανεκτίμητα, αυτά που μας προσδιορίζουν. Δεν είναι μόνο τα δικαιώματα, δεν είναι μόνο οι αναπαλλοτρίωτες ελευθερίες και εγγυήσεις ενός κράτους δικαίου, είναι και τα δημόσια αγαθά, τα κοινά σε όλους πράγματα, τα πιο ζωτικά στοιχεία, όπως το Νερό, τα πιο πολύτιμα εργαλεία, όπως τα Δίκτυα.

Ότι ένα καθεστώς το οποίο εποφθαλμιά όχι απλώς τη Δημοκρατία που έχει καταλύσει αλλά και την ίδια την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη ύπαρξη βάζει στο στόχαστρο τα Δίκτυα και τα ζωτικά αγαθά, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ, εκείνα τα οποία αποτελούν τα εργαλεία επιβίωσης, εκείνα τα οποία αποτελούν τις εγγυήσεις για την ανάκαμψη και τη χειραφέτηση του λαού μας, δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη.

Όμως δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη και η δική μας αντίσταση, η δική μας αντίδραση, η δική μας ανυπακοή, με όλα τα μέσα, με όλους τους τρόπους, με αταλάντευτη και ανυποχώρητη αποφασιστικότητα και με υπεράσπιση εκείνων που βάλλονται, των εργαζομένων, των πολιτών, των περιθωριοποιημένων και εξαθλιωμένων ανθρώπων, τους οποίους αυτό το σύστημα θέλει να καθυποτάξει.

Το δικαίωμα στο Νερό είναι οικουμενικό δικαίωμα, είναι αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα, είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.

Υπερασπιζόμενοι το Νερό, υπερασπιζόμενοι την ΕΥΔΑΠ από την ιδιωτικοποίηση, συμπαραστεκόμενοι, συμπαριστάμενοι και συμμαχώντας με τους εργαζομένους που δίνουν μία μάχη που δεν είναι συντεχνιακή αλλά είναι μάχη όλων μας, διατρανώνουμε ότι αυτό το καθεστώς θα πέσει. Θα πέσει γιατί θα το ρίξουμε. Θα πέσει με πάταγο, με κρότο. Και, βέβαια, όλα αυτά τα οποία βίαια αφαιρούνται, όλα αυτά που αντισυνταγματικά διασπαθίζονται και αλώνονται, ο λαός μας θα τα πάρει πίσω και θα τα αξιοποιήσει.

Γιατί ανάπτυξη και επένδυση δεν είναι, βέβαια, η παράδοση στα εγχώρια και ξένα αρπακτικά.

Ανάπτυξη και επένδυση δεν είναι να κομματιάζεις τη χώρα και να χαρίζεις τα κομμάτια της.

Ανάπτυξη υπάρχει μόνο με μία κοινωνία η οποία ευημερεί και επένδυση δε νοείται εκείνη η οποία δεν έχει ως πρώτο μέλημα, ως πρώτο στην ιεραρχία, τον άνθρωπο.

Θα δώσουμε, λοιπόν, τη μάχη.

Ξέρουμε να δίνουμε τις μάχες.

Ξέρουμε να τις δίνουμε καλύτερα από εκείνους που σήμερα ως τζάμπα μάγκες θέλουν να πουλήσουν το σύμπαν. Και είμαστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε.

Να ΄στε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου