Ο Στέφανος Κασσελάκης θα θέσει εαυτόν στην κρίση της βάσης της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, όπως ανέφερε και στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Πρόταση να ξεκινήσει μια προγραμματική συζήτηση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ, η οποία να έχει ορίζοντα την εκλογική συνεργασία, με στόχο την απομάκρυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κατέθεσε ο Νίκος Παππάς. Όπως τόνισε, μιλώντας στο Open, ο Στέφανος Κασσελάκης θα θέσει εαυτόν στην κρίση της βάσης της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, όπως ανέφερε και ο ίδιος στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Ν. Παππάς ξεκαθάρισε ότι δεν είναι καιρός για διάλυση κομμάτων, ενώ εάν ερωτηθεί η βάση, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο το ερώτημα. «Δηλαδή, έκανε μια ομιλία ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΚΟ, που είπε ότι πρέπει οι βουλευτές να πάρουμε πρωτοβουλίες για κοινές ερωτήσεις, για κοινές προτάσεις νόμων, να ανοίξει το θέμα της συνεργασίας στους ενδιάμεσους θεσμούς εκπροσώπησης. Και είπε και κάτι άλλο, το οποίο κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει. Ότι ο ίδιος - κατά τη γνώμη μου αυτονόητα - θα θέσει εαυτόν στην κρίση της βάσης της ευρύτερης παράταξης εάν - ευκταίο λέω εγώ - φτάσουμε στο σημείο της εκλογικής συνεργασίας. Αυτό είναι το ζητούμενο το μέγα» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Ο Ν. Παππάς σημείωσε πως δεν εισηγείται σε καμία των περιπτώσεων αυτοδιάλυση και ενιαίο φορέα. «Υπάρχει όμως η ανάγκη της εκλογικής συνεργασίας» παρατήρησε, φέρνοντας το παράδειγμα της Γαλλίας όπου μετά την προκήρυξη εκλογών από τον Μακρόν «κόμματα με πολύ μεγάλη ιστορία, το Κομμουνιστικό Κόμμα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το κόμμα του Μελανσόν, οι Πράσινοι, κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο 4 ημέρες και βγήκαν με συμφωνία για τους υποψηφίους και το πρόγραμμα».
«Να κάνω μια υπόθεση εργασίας; Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε 28% και είχε 24% και έβγαινε και έλεγε, κοιτάξτε υπάρχει θέμα λαϊκής εντολής, τι θα κάναμε οι προοδευτικές δυνάμεις; Το ρωτάω με πολύ μεγάλη ειλικρίνεια. Θα λέγαμε στον κόσμο, περιμένετε και θα δούμε;» διερωτήθηκε με νόημα.
Σύμφωνα με τον Ν. Παππά, το θεμέλιο μιας τέτοιας συνεργασίας πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο απαντά στα τεράστια ζητούμενα. «Θα καταπολεμηθεί η ακρίβεια; Θα καταργηθεί η τεκμαρτή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών; Θα ανασάνει το κράτος δικαίου; Εάν κάτσουμε πραγματικά και δούμε το τι προσδοκίες έχει ο προοδευτικός κόσμος, νομίζω ότι είναι καλό βασικό σημείο εκκίνησης» είπε.
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι στην εκλογική συνεργασία θα μπορούν να συμμετάσχουν κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. «Αν αυτοί οι δύο χώροι δεν πάρουν την απόφαση να καθίσουν στο τραπέζι με απόλυτη ειλικρίνεια, δεν υπάρχει πολιτικό γεγονός σ' αυτή την κατεύθυνση» τόνισε. Εκτίμησε δε πως είναι μάλλον απίθανο η Πλεύση Ελευθερίας να συμμετάσχει σε μια τέτοια συνεργασία, ενώ για τη Νέα Αριστερά έκανε λόγο για «έδρες που εκλάπησαν και κακό προηγούμενο».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου