ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Συνελήφθη Ο Άντρας Που Κλείδωσε Μετανάστες Στο Όχημά Του

Στη σύλληψη του ιδιοκτήτη οχήματος που κρατούσε πρόσφυγες και μετανάστες κλειδωμένους μέσα στο τρέιλερ του οχήματός του, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Αλεξανδρούπολη. Μαζί του, συνελήφθησαν άλλοι δύο άντρες, οι οποίοι φέρονται να τον βοήθησαν στην πράξη του. Και οι τρεις παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της».


Λίγη ώρα νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κούνησε το δάχτυλο σε όσους «ανακαλύπτουν» εμπρηστές και επιχειρούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. «Φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, με ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ θύμισε πως είναι οι υπουργοί του Κυριάκου Μητσοτάκη που υπερασπίζονται τις πολιτικές των κλειστών συνόρων και των φραχτών απέναντι σε κατατρεγμένους πρόσφυγες. «Αυτές οι πολιτικές στρώνουν το δρόμο στους δολοφόνους φασίστες που προχωράνε ανοιχτά να κάνουν πράξη το κυβερνητικό ρατσισμό», σημείωσε.
 

Το συμβάν


Ο ιδιοκτήτης του οχήματος απήγαγε και φυλάκισε πρόσφυγες και μετανάστες, δημοσιοποιώντας σχετικό βίντεο με τις παράνομες πράξεις του. Στο βίντεο, ακούγεται ο ίδιος σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα βίας να κατηγορεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ότι «θα μας κάψουνε» και να παρακινεί και άλλους σε ρατσιστικό πογκρόμ, καλώντας τους να οργανωθούν και να τον μιμηθούν.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του ρατσιστικού βίντεο της ντροπής, ο ιδιοκτήτης του οχήματος ζήτησε από κάποιον να ανοίξει το τρέιλερ για να φανούν τα τρομαγμένα πρόσωπα των φυλακισμένων θυμάτων του.

Πηγή : Εφημερίδα Των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου