ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Να Τους Σταματήσουμε!

Δεν έχει τέλος ο καταστροφικός φαύλος κύκλος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Την ώρα που οι πυρκαγιές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και στην Αλεξανδρούπολη εκκενώνουν ασθενείς από το νοσοκομείο της πόλης σε σκηνές στο λιμάνι, ο Μητσοτάκης υποδέχεται τον Ζελένσκι και του υπόσχεται εκπαίδευση πιλότων για τα F16 που στέλνει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Η «Σούδα του βορρά» καίγεται, δεν υπάρχουν πυροσβεστικά αεροπλάνα ικανά να σβήσουν τις φωτιές, αλλά η Ελλάδα σαν πολεμική βάση «αναβαθμίζεται» πουλώντας τεχνογνωσία για τα F16. Η αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη έχει τη δύναμη να στηρίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει καμιά συμβολή στην αντιμετώπιση της φωτιάς.

Όσο για τα νοσοκομεία, από τη σκοπιά της κυβέρνησης μια εκκένωση μόνο προσωρινή δεν είναι. Τα σχέδια των υπουργών του Μητσοτάκη είναι να συρρικνώσουν τα δημόσια νοσοκομεία και να δώσουν χώρο στους κλινικάρχες, στους «χορηγούς» και στους εργολάβους. Αυτή είναι η «αναβάθμιση» του ΕΣΥ του Μητσοτάκη. Όποιος έχει λεφτά, ας πληρώνει για αεροδιακομιδή σε ιδιωτική κλινική, οι υπόλοιποι ας κατασκηνώνουν σε κάποιο λιμάνι.

Πλάτες στους φασίστες


Και τα αίσχη δεν σταματούν εκεί. Ο Ζελένσκι συνεργάζεται ανοιχτά με τους ντόπιους φασίστες στην Ουκρανία, ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύβει τις πλάτες που κάνει στους φασίστες εδώ. Η ναζιστική δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Ν. Φιλαδέλφεια βαφτίζεται «οπαδική βία», η δολοφονία του Σιράζ Σαφτάρ στη Ριζούπολη αποδόθηκε αρχικά σε «καυγά με ομοεθνείς του»!

Αλλά όσα ψέματα και να πουν, η κυβέρνηση που έχει τον Βορίδη σαν γέφυρα με τους φασίστες και κάνει προκλητικά πλάτες στον καταδικασμένο χρυσαυγίτη Κασιδιάρη να διευθύνει τους Σπαρτιάτες από τη φυλακή και να κατεβαίνει για δήμαρχος(!) στην Αθήνα, δεν μπορεί να κρυφτεί. Τώρα τη στοιχειώνουν και οι νεκροί μετανάστες, καμένοι στο δάσος της Δαδιάς.

Είναι η ώρα για να οργανώσουμε την εργατική απάντηση σε όλα αυτά. Ξεκινάει ένα φθινόπωρο γεμάτο από κρίσιμες αναμετρήσεις.

Στις 8-9 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη βγαίνουμε στους δρόμους ενάντια στην απάτη του Μητσοτάκη που ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα «υπεύθυνο πρόγραμμα παροχών» στη ΔΕΘ. Απεργία στα νοσοκομεία στις 8, πανεργατικό συλλαλητήριο στις 9 και διεκδίκηση για απεργιακή κλιμάκωση από τα συνδικάτα με τα νοσοκομεία μπροστά.

Στις 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι, αντιφασιστικός ξεσηκωμός στα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Δεν είναι επετειακή κινητοποίηση, είναι μάχη για να μην ξανασηκώσουν κεφάλι τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου, για να σαπίσουν στη φυλακή οι Κασιδιάρηδες και μαζί τους οι δολοφόνοι του Μιχάλη Κατσουρή και του Σιράζ Σαφτάρ.

Και στις 8 Οκτώβρη στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές μαυρίζουμε τους υποψήφιους της κυβέρνησης της συμφοράς, δεν αφήνουμε ούτε μια ψήφο για τους νεοναζί και δυναμώνουμε τις κινήσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που παλεύει για να ανατρέψουμε αυτό το σάπιο σύστημα.

Πάμε για την εργατική αντεπίθεση με την επαναστατική αριστερά μπροστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου