ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Αϊτή / Φονικές Διαδηλώσεις Κατά Του Πρωθυπουργού Αριέλ Ανρί

Τουλάχιστον τρεις οι νεκροί από πυρά - Οδοφράγματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίας - Ακίνητα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κλειστά τα καταστήματα

Τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από σφαίρες από τη Δευτέρα σε διαδηλώσεις στην Αϊτή, σύμφωνα με διοργανωτή των κινητοποιήσεων και την αστυνομία, την ώρα που κίνημα που αξιώνει την παραίτηση του πρωθυπουργού Αριέλ Ανρί επεκτείνεται σε πολλές πόλεις της χώρας.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο επικαλούμενο θέμα του Γαλλικού Πρακτορείου, από τη Δευτέρα οδοφράγματα έχουν στηθεί στις κύριες οδικές αρτηρίες της νότιας Αϊτής και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα εμπορικά καταστήματα έχουν σταματήσει να λειτουργούν. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κυρίως για την έλλειψη καυσίμων και την ανασφάλεια.

Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς από αγνώστους, οι οποίοι άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους, σύμφωνα με τον Σερζ Ζαν Λουί, αντιπολιτευόμενο στον Αριέλ Ανρί και διοργανωτή της διαδήλωσης.

"Πρόκειται για μια σοβαρή επίθεση στην ελευθερία της πραγματοποίησης διαδηλώσεων στη χώρα. Ένας άνδρας σκοτώθηκε επειδή (ζητούσε) καλύτερες συνθήκες ζωής στη χώρα", σημείωσε.

Στο νότιο τμήμα της Αϊτής, στο Κάιγ, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη καθώς οι δυνάμεις της τάξης προσπαθούσαν να άρουν τον αποκλεισμό δρόμου που οδηγεί σε αεροδρόμιο, ανακοίνωσε αξιωματούχος της αστυνομίας, αποποιούμενος οποιαδήποτε ευθύνη για τους θανάτους αυτούς.

Αστυνομικοί τραυμάτισαν με σφαίρες τέσσερις ανθρώπους που συμμετείχαν στην λεηλασία των γραφείων φιλανθρωπικής οργάνωσης, αναγνώρισε παράλληλα ο αξιωματούχος αυτός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Πηγή : Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου