ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

ΚΚΕ( μ-λ) : ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ! ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

Ο αγώνας των εργατών στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, αφορά όλη την εργατική τάξη και το λαό. Οι απολύσεις και τα αντεργατικά σχέδια της νέας διοίκησης δεν αποτελούν «βίτσιο» της συγκεκριμένης εργοδοσίας ούτε «ακραίες εκφράσεις» κάποιων «κακών εργοδοτών»!Αποτελούν σχέδια συνολικά της κεφαλαιοκρατίας και των κυβερνήσεων της, για την μετατροπή των εργατών σε σύγχρονους δούλους του κεφαλαίου, χωρίς δικαιώματα και καταχτήσεις.



-Σχέδια που θέλουν τον εργάτη άλλοτε να δουλεύει από «ήλιο σε ήλιο», και άλλοτε να δουλεύει σπαστά, εκ περιτροπής, ελαστικά, χωρίς προσωπική και οικογενειακή ζωή, και φυσικά να πετιέται σαν στημένη λεμονόκουπα στον καιάδα της ανεργίας όταν δεν το χρειάζονται.

- Σχέδια που θέλουν τον εργάτη να δουλεύει με τρελούς ρυθμούς, χωρίς μέσα προστασίας και συνθήκες ασφάλειας, και να πληρώνει με το αίμα του την αύξηση των κερδών των κεφαλαιοκρατών.

- Σχέδια -τμήμα της ολοκληρωτικής επίθεσης του κεφάλαιου στην εργατιά και με στόχο την πλήρη υποταγή της, την διάλυση των σωματείων της και κάθε είδους συλλογικότητας και ταξικής αλληλεγγύης.

Γι’ αυτό και αναπόφευκτα ο αγώνας των εργατών στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, ήρθε αντιμέτωπος με την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, τις δυνάμεις καταστολής, με όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και των ξένων «προστατών» (ΗΠΑ-ΕΕ) έχουν ψηφίσει.

Ήρθε ιδιαίτερα αντιμέτωπος με το αντεργατικό έκτρωμα του νόμου 4808, του διαβόητου Νόμου «Χατζηδάκη» της Νέας Δημοκρατίας. Νόμος που πάτησε στις αντεργατικές ρυθμίσεις που άφησαν αλώβητες ή και προώθησαν όλες ανεξαιρέτως οι προηγούμενες κυβερνήσεις {ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, , τεχνοκρατών), μαζί και αυτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

Ο αγώνας των εργατών στη Μαλαματίνα, πρέπει να δικαιωθεί! Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις! Να ξεδιπλωθεί η πάλη για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς, σε μια συγκυρία που η πολιτική της ακρίβειας σπάει κόκαλα και ο χειμώνας προμηνύεται πολύ άγριος και βαρύς για τον εργαζόμενο λαό.

Ο αγώνας των εργατών στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ οφείλει να συνδεθεί με τον εργαζόμενο λαό, τους υπόλοιπους εργάτες. Η βάση σύνδεσης υπάρχει ήδη: στην πάλη για το δικαίωμα στην δουλειά, στην πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις που θα υπερασπίζει την σταθερή και μόνιμη δουλειά και θα κατοχυρώνει αυξήσεις μισθών, στην πάλη για την ανατροπή του απεργοκτόνου νόμου Χατζηδάκη.

Ο αγώνας των εργατών στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ αποτελεί αυτή την ώρα σημείο αναφοράς, ελπίδας και έμπνευσης για την εργατική τάξη σε όλη την χώρα. Πρέπει να υποστηριχτεί , να γίνει υπόθεση όλων των εργαζόμενων. Η αλληλεγγύη πρέπει να εκφραστεί με κάθε πρόσφορο μέσο, με ηθική και οικονομική στήριξη. Τα σχέδια κυβέρνησης-εργοδοσίας δεν πρέπει να περάσουν. Για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται για τον λαό και την εργατική τάξη το πνεύμα της αντίστασης των εργατών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ παραδειγματίζει! Και κάνει πράξη το σύνθημα:

ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!

24/8/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου