ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

ΚΚΕ(μ-λ) | Κάτω Τα Χέρια Από Τους Απεργούς Εργάτες Της Μαλαματίνα


 Κάτω τα χέρια από τους απεργούς εργάτες της Μαλαματίνα

· Η τρομοκρατία δεν θα περάσει !

· Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες


Η κυβέρνηση, πιστή στις εντολές της εργοδοσίας της Μαλαματίνα, έστειλε σήμερα το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ΜΑΤ και επιτέθηκαν ενάντια στους απεργούς εργάτες οι οποίοι περιφρουρούσαν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις στην πύλη του εργοστασίου.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ ύστερα από εισαγγελική εντολή έριξαν χημικά και κτύπησαν με ιδιαίτερη βία απεργούς, συνδικαλιστές από εργατικά σωματεία και αλληλέγγυους. Τραυμάτισαν τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζόμενων στην Μαλαματίνα, τον απειλούν με σύλληψη ενώ έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο και προχώρησαν σε προσαγωγή τουλάχιστον ενός αλληλέγγυου αγωνιστή.

Κυβέρνηση και εργοδοσία κτυπώντας τους αγωνιζομένους εργάτες της Μαλαματίνα στέλνουν απειλητικό μήνυμα σε όλη την εργατική τάξη και τον λαό για όσα σχεδιάζουν και πρόκειται να έρθουν σε βάρος της ζωής όλων μας. Δεν θα τα καταφέρουν! Μπορεί να έμπασαν σήμερα με την βία μια χούφτα απεργοσπάστες στο εργοστάσιο αλλά οι εργάτες θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και το κίνημα αλληλεγγύης θα μεγαλώσει. Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και συνολικά ο λαός μας δεν θα σκύψει το κεφάλι .

· Καταδικάζουμε την αντεργατική κυβερνητική πολιτική, την αστυνομική επίθεση και την εργοδοτική τρομοκρατία

· Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργατών της Μαλαματίνα που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια και την ζωή

· Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων

Θεσσαλονίκη 31/08/2022

κ.ο. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου