ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Απορρίφθηκε Το Δίκαιο Αίτημα Αποφυλάκισης Του Γιάννη Μιχαηλίδη / ΠΡΙΝ

Την απόρριψη του δίκαιου αιτήματος του Γιάννη Μιχαηλίδη να αποφυλακιστεί υπό όρους αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα για την προσφυγή του κρατούμενου, την ώρα που η ζωή του κρέμεται κυριολεκτικά σε μια κλωστή.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης ξεκίνησε απεργία πείνας στις 23/5/2022, διεκδικώντας τα έστω και περιορισμένα δικαιώματα που προβλέπονται από την αστική δημοκρατία για τους κρατούμενους, για να γίνει δεκτό το νέο αίτημά του για την υπό όρους απόλυσή του.

Οι σχετικές αιτήσεις του απορρίφθηκαν, με το αιτιολογικό ότι έχει τελέσει βαρύτατα εγκλήματα και ότι υπάρχει πιθανότητα επανάληψής τους. Από ό,τι φαίνεται, για την αστική δικαιοσύνη κάποια φυσίγγια είναι πιο επικίνδυνα από ένστολους αστυνομικούς που ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου άτομο που κείται τραυματισμένο ήδη στο πεζοδρόμιο. Πρόκειται για μια πασιφανή περίπτωση προληπτικής κράτησης, ενώ εδώ και 7 μήνες ο Μιχαηλίδης δικαιούται την υπό όρους απόλυσή του.

Η ζωή του Γ. Μιχαηλίδη είναι πλέον στο όριο, καθώς βρίσκεται στην εξηκοστή έβδομη μέρα απεργίας πείνας με αποτέλεσμα η κατάσταση του έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο, σύμφωνα με τις τελευταίες εξετάσεις του, ενώ έχει χάσει 20,6 κιλά, (περισσότερο από 28% του αρχικού σωματικού του βάρους) και πονάει πολύ στη σπλήνα, το αριστερό νεφρό και το στήθος.

Η νέα ιατρική γνωμάτευση της προσωπικής του γιατρού, Παντελιάς Βεργοπούλου, δείχνει πως η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση με κίνδυνο να πέσει σε υπογλυκαιμικό κώμα, το οποίο από τη στιγμή που είναι απομονωμένος εκτός κλινικής, σε ειδικό χώρο κράτησης, μπορεί να μην γίνει έγκαιρα αντιληπτό.

Ο κίνδυνος νεφρικής ανεπάρκειας είναι επίσης μεγάλος και επιδεινώνεται από τις μεταβολικές διαταραχές και από την βαριά Κετοξέωση.

Ο αγώνας του Γ. Μιχαηλίδη είναι δίκαιος και έχει καταστεί κομμάτι του αγώνα για τη συνολική, έμπρακτη υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου