ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Εξάρχεια / Σάλος Έχει Προκληθεί Στα Σόσιαλ Μίντια Από Την Νύχτα Τρόμου

 Εικόνες αυταρχισμού και αστυνομικής βίας εκτυλίχτηκαν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια, με ξυλοδαρμούς, απειλές και δεκάδες προσαγωγές.

Εικόνες αστυνομικής βίας και άγριας καταστολής στα Εξάρχεια, μετά τη διάλυσή της συγκέντρωσης για τους βιασμούς με χημικά από δυνάμεις των ΜΑΤ.  Σάλο και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η εικόνα, κατά την οποία άτομο των ΜΑΤ φαίνεται να τραβάει όπλο.

Στην άγρια και αναίτια καταστολή της συγκέντρωσης  στα Εξάρχεια με αφορμή την πρόσφατη απόπειρα βιασμού γυναίκας στην περιοχή προχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής (23/7) δυνάμεις των ΜΑΤ, "πνίγοντας" την περιοχή στα χημικά.

Οι σκηνές της άγριας καταστολής και της αναίτιας αστυνομικής βίας κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Πολλά αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν από τον έντονο κρατικό αυταρχισμό, την στιγμή μάλιστα που το αίτημα της διαδήλωσης που διαλύθηκε από τα ΜΑΤ, ήταν η έμφυλη ισότητα και η καταπολέμηση της πατριαρχίας.

 

 Ξεκάθαρη θέση πήρε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος δήλωσε: "Χτες το βράδυ στα Εξάρχεια η αστυνομία επιτέθηκε δίχως αφορμή σε συγκέντρωση ενάντια στη δράση βιαστών στην περιοχή.

Ο κύριος Θεοδωρικάκος οφείλει μια εξήγηση για την απρόκλητη αστυνομική βία. 

Οι δυνάμεις της τάξης οφείλουν να προστατεύουν τους πολίτες. Όχι να δέρνουν εκείνες και εκείνους που αντιστέκονται στους βιαστές και απαιτούν ασφάλεια στην καθημερινότητα τους".

 

 Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Φαίνεται πως το κύμα οργής που έχει ξεσπάσει στην κοινωνία με την απελευθέρωση του βιαστή ανηλίκων, εκλεκτού της Κυβέρνησης για το Εθνικό Θέατρο Δ. Λιγνάδη, δεν αφήνει πλέον στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη τα περιθώρια να ανεχθεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της έμφυλης βίας, των βιασμών και της απόπειρας τους. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα “βιαστής είναι” που πλέον δεσπόζουν σχεδόν σε κάθε συναυλία και παράσταση, αλλά και στην χθεσινοβραδινή πορεία που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν γυναίκες στα Εξάρχεια συναντώντας τους ένστολους νταήδες του κ. Θεοδωρικάκου και του κ. Μητσοτάκη μαινόμενους. Η νύχτα τρόμου που ακολούθησε στα Εξάρχεια ήταν άνευ προηγουμένου. Τα ΜΑΤ, οι Αύρες, η ΔΡΑΣΗ κι άλλες μονάδες καταστολής εξαπέλυσαν μια απίστευτη και παντελώς αναίτια, βίαιη επίθεση σε όποιον περνούσε από την περιοχή των Εξαρχείων μη διστάζοντας ακόμα και να εισβάλουν σε κατάστημα – μπαρ επί της πλατείας για να το εκκενώσουν και στη συνέχεια να προσαγάγουν όλους τους θαμώνες του. Η ωμότητα, η αγριότητα και η βιαιότητα των δυνάμεων του “νόμου και της τάξης” αποτυπώνεται σε πληθώρα βίντεο και φωτογραφιών, σε αναρτήσεις και μαρτυρίες κατοίκων και περαστικών. Αναμένουμε εδώ και τώρα εξηγήσεις: ποιόν και γιατί ενόχλησε αυτή η διαμαρτυρία και έπρεπε να κουρελιαστεί το Σύνταγμα για να κατασταλεί; Δόθηκε εντολή να βγάλουν όπλο οι αστυνομικοί σε μία ειρηνικότατη διαμαρτυρία κι αν ναι από ποιον; Θέλει η Κυβέρνηση έναν νέο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου