ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Σύλλογος Εργαζομένων ΣτΠ : Άμεση Απελευθέρωση Του Συναδέλφου Και Μέλους Του Δ.Σ., Σωτήρη Λαπιέρη

 

Με θλίψη ενημερωθήκαμε ότι ο αγαπητός συνάδελφος Σωτήρης Λαπιέρης, μόνιμος υπάλληλος ΠΕ οικονομικού έχει συλληφθεί κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, σήμερα 28.07.22, αλλά και σύμφωνα με σχετική πληροφόρηση, έχει τραυματιστεί και χρήζει άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

 

Ο κύριος Λαπιέρης εκτός από αγαπητός συνάδελφος είναι και μέλος, επί σειρά ετών, του συλλόγου εργαζομένων στην Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη» και τα τελευταία έτη και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στον Συνήγορο του Πολίτη, καθώς επίσης και δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και πάντα ενεργός στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και γενικότερα κάθε ατόμου που υφίσταται διάκριση ή/και καταστρατήγηση θεσμικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.

Η στάση αλλά και η δραστηριοποίηση του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας δεν αφήσει καμία αμφιβολία ότι η συμμετοχή του στα κοινά, όπως εν προκειμένου στην εν λόγω κινητοποίηση, κινείται πάντοτε με γνώμονα τους κανόνες χρηστής και εντός των νομίμων ορίων συμπεριφοράς.

Άλλωστε, όπως καταγράφεται σε αρκετά βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς η πορεία κατέβαινε την Πανεπιστημίου, τα ΜΑΤ έριξαν χημικά και κρότου λάμψης, ξυλοκόπησαν διαδηλωτές, επιστράτευσαν το κανόνι νερού (Αύρα), προχώρησαν σε μαζικές προσαγωγές στον σωρό και επιτέθηκαν στοχευμένα και σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Συνήγορο του Πολίτη καταδικάζει την απρόκλητη αστυνομική βία, τις μαζικές συλλήψεις και τις προσαγωγές στο σωρό που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και ζητά την ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ του συναδέλφου Σωτήρη Λαπιέρη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Του Συλλόγου Εργαζομένων στον Συνήγορο του Πολίτη

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Δεν ξέρω αν έχετε βγάλει κείμενο αλληλεγγυης στον Γιάννη Μιχαηλίδη αλλά θεωρώ ότι θα έπρεπε να συμπεριλάβει το κείμενο σας και αυτό. Άμεση δικαίωση του απεργου πεινας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αναφέρεστε σύντροφοι / σσες στην ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στο συνήγορο του πολίτη ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή