ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Της Επιχείρησης «Μαλαματίνα» Συνεχίζει Τις Κινητοποιήσεις Ενάντια Στις Απολύσεις

 


Όπως αναφέρει το Σωματείο απευθυνόμενο στην εργοδοσία, η κήρυξη των στάσεων εργασίας γίνεται «ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις άδικες, αναιτιολόγητες και εκβιαστικές απολύσεις των πέντε εργαζομένων συναδέλφων, μελών του Σωματείου μας, τις οποίες δεσμευτήκατε ότι θα ανακαλέσετε και εντούτοις μέχρι και σήμερα δεν προχωρήσατε στην υλοποίηση της απόφασης, απεναντίας προσλαμβάνετε εργαζόμενους για τις ίδιες θέσεις, επιδιώκοντας να δημιουργήσετε “απεργοσπαστικούς μηχανισμούς”, αλλά και κλίμα εκβιασμού».


Από την πλευρά της, η εργοδοσία επιχειρεί να επιβάλει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στους εργαζόμενους, αφού οι σχεδιασμοί για επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας στο 50% των εργαζομένων απέτυχαν. Παράλληλα, προχώρησε στη μονομερή κατάργηση επιδομάτων που ορίζονταν από την επιχειρησιακή σύμβαση.

Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους απαντούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από τις 10 π.μ. έως και τη 1 το μεσημέρι για την Τετάρτη 20, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Ιούλη.
 
Πηγή : ergolavikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου