ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Φθηνότερη Και Πιο Υποταγμένη Εργασία Μεταναστών : Έρχεται Νέος Κώδικας Μετανάστευσης Για Τους Εργάτες Γης Και Επισιτισμό - Τουρισμό

 

Νέο Κώδικα Μετανάστευσης θα καταθέσει στη Βουλή, μέσα στο 2022, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.


Του Χρήστου Ζαρκινού

«Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στο 2022 να καταθέσουμε νέο Κώδικα Μετανάστευσης για κάθε κατηγορία εργάτη γης. Κοιτάμε το θέμα από μηδενική βάση, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που δημιουργείται σήμερα με το υφιστάμενο πλαίσιο, που μας δίνει τη δυνατότητα για 20.000 εργάτες για την κάλυψη αναγκών στον αγροτικό τομέα», τόνισε ο κ. Μηταράκης, και κατεπέκταση στον τουρισμό και επισιτισμό λέμε εμείς.

«Ο νέος Κώδικας Μετανάστευσης θα αντιμετωπίζει τα πραγματικά εμπόδια που πράγματι υπάρχουν με απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την κατάθεση των απαραίτητων μόνο πιστοποιητικών, ώστε οι εργάτες γης να έρχονται στην Ελλάδα με πιο απλό τρόπο», διαβεβαίωσε ο κ. Μηταράκης.

Φθηνότερη και πιο υποταγμένη εργασία μεταναστών

Σκοπός του «νέου κώδικα μετανάστευσης» είναι να εισαγάγει μηχανισμούς για τη ρύθμιση μέρους της μετανάστευσης, διασφαλίζοντας ότι το φθηνό και επισφαλές εργατικό δυναμικό θα τυγχάνει «à la carte» εκμετάλλευση από Ελληνικές εταιρείες.

ο υπουργός επιδιώκει να δημιουργήσει μια νέα «προσφορά» στην «αγορά» εργασίας για να καλύψει θέσεις που, λόγω των κακών συνθηκών εργασίας που επιβάλλουν οι εταιρείες, δύσκολα καταλαμβάνονται από έλληνες εργάτες ή μετανάστες που έχουν ήδη εγκατασταθεί στο Ελληνικό κράτος, όπως στην περίπτωση της τουριστικής βιομηχανίας. Έτσι, αντί να βελτιώσουν αυτές τις συνθήκες εργασίας, επιδιώκουν να προσλάβουν φτηνό εργατικό δυναμικό που, επιπλέον, θα επιστρέφουν στους τόπους καταγωγής τους μόλις η εργοδοσία θεωρήσει ότι δεν το χρειάζεται πλέον.

Ο αριθμός των κενών θέσεων στον επισιτισμό και τουρισμό έφθασαν τις 50.000 και σε αυτήν την κατάσταση εμφανίζεται αυτή η μεταρρύθμιση που προσπαθεί να αποκτήσει ένα εργατικό δυναμικό από το εξωτερικό που αποδέχεται χειρότερες συνθήκες εργασίας και έτσι μειώνει επίσης τους μισθούς της εγχώριας εργατικής τάξης.

Σημαντικό ρόλο πρέπει να «παίξουν» τα συνδικάτα, και να εντάξουν τους μετανάστες εργάτες στην «τάξεις» τους

Σε επιφυλακή λοιπόν για να δούμε τι θα μας φέρει αυτός ο νόμος.
 
Πηγή : ergolavikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου