ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29 Μια Κριτική Στις Πορείες Που Κηρύχθηκαν Για Την 1η Μάη

ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

 Θα βάλουμε κάποτε τέλος στην συνήθεια μας ;

Και ενώ ο ιός ακόμη καλπάζει σε διεθνή επίπεδο και στην Ελλάδα (βέβαια πιο ήπια…) η κυβέρνηση ετοιμάζει να περιορίσει τις απαγορεύσεις (χωρίς να διαφαίνεται με όρους…) με κύριο σκοπό το άνοιγμα της καπιταλιστικής οικονομίας, για να σώσει τα κέρδη των αφεντικών, περιμένοντας την βαθύτερη οικονομική κρίση.


Το εργατικό κίνημα σε κρίση, οι εργαζόμενοι ανοργάνωτοι –κυρίως- φοβισμένοι (από την πανδημία και για την επιβίωση τους) παρατηρούν και βιώνουν μια ζοφερή καθημερινότητα και αγωνιούν για το αβέβαιο μέλλον τους.

Και όλα αυτά, και άλλα τόσα που μπορούμε να αναφέρουμε, με την γνωστή περπατημένη της «επαναστατικής – ριζοσπαστικής» αριστεράς ανακοινώθηκαν πορείες στην Αθήνα (καλά ούτε μία αλλά αρκετές….). Η πρωτοβουλία (κάποια σωματεία, κομμάτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ, συλλογικότητες του α/α…) στα Χαυτεία, ο Συντονισμός (ΣΕΚ…) στο Σύνταγμα, το ΚΚΕ (μ-λ) στην πλ. Κλαυθμώνος, η ΟΚΔΕ στην πλ. Κλαυθμώνος….

Δεν εκπλησσόμαστε ιδιαίτερα για την ανεύθυνη στάση μιας και εδώ και χρόνια δεν υπάρχει καμία φαντασία, "ευθύνη", "επαφή" με πλατύ κόσμο αλλά ούτε καμία ενότητα αλλά και ούτε κανένα σχέδιο…

Ξέρουμε ότι θα μας πείτε η επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης……. Γνωστά αυτά…, όπως και η κλιμάκωση μετά από κάθε αγώνα….(πάντα σύντροφοι και συντρόφισσες υπάρχουν λόγοι....)

Η ανεύθυνη στάση μπορεί να γίνει βούτυρο στο κράτος για νομιμοποιημένη καταστολή στα μάτια της κοινωνίας, επικοινωνιακό παιχνίδι από τα ΜΜΕ για ανεύθυνους…

Όπως ήμασταν υπέρ το κλείσιμο των εκκλησιών (που τώρα πιέζουν για άνοιγμα…) και την καταδίκη των φανατισμένων πιστών, έτσι και τώρα είμαστε ΕΝΑΝΤΙΑ στις πορείες που «ετοιμάζονται» με ασφαλή μέτρα (χαχαχα αν ξέρει κανείς το «χώρο» ξέρει την ανοργανωσιά του….). Είδαμε μάλιστα την ανεύθυνη στάση κομματιών του «χώρου» που διαμαρτυρήθηκαν έξω από την κλινική ΤΑΞΙΑΡΧΗ, που ήταν σε καραντίνα με 3 νεκρούς και 40 κρούσματα (!!!!…)

Θα μπορούσε ένα οργανωμένο εργατικό κίνημα να κάνει ασφαλής εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους κατά δήμο.

Τέλος η μόνη θετική κατεύθυνση και ενέργεια είναι η μοτοπορεία που ανακοίνωσαν οι ντελιβεράδες…

Θα συμφωνήσουμε σε μια ενωτική μαζική πορεία τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά τέλη Μαίου (βλέποντας βέβαια και την εξέλιξη του ιού…).

28/4/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου