ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Αντίσταση Στα Ξεπουλήματα Του Τσίπρα

Κλείνει ένας χρόνος από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέα με τη ΝΔ ψήφισαν το τρίτο Μνημόνιο μαζί. Απτόητοι, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζουν να διεκδικούν ο καθένας από τη μεριά του την εικονική πραγματικότητα ενός success story. Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι το είχε εξασφαλίσει ήδη το 2014 και της το χάλασε ο Τσίπρας με τη «διαπραγμάτευση» του Βαρουφάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι τώρα βάζουμε πλώρη για να βγούμε πραγματικά στις αγορές το επόμενο καλοκαίρι, χάρη στα πρωτογενή πλεονάσματα που εξασφαλίζει η νοικοκυρεμένη διαχείρισή του.

«Τετραπλάσιο το πλεόνασμα μέσα στο επτάμηνο του 2016 σε σύγκριση με τον στόχο» πανηγυρίζει η Αυγή στο πρώτο φύλλο της μετά το Δεκαπενταύγουστο και προβλέπει ότι οι επενδυτές θα τρέξουν να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα του χρόνου. «Ποιά Άμστελ» (συγγνώμη, «ποιά Αυγή») μοιάζει να λέει η κυβερνητική εκπρόσωπος, εδώ έχουμε δημοσίευμα των Financial Times που επιβεβαιώνει ότι πάμε καλά. Και δώστου κοκορομαχίες για το αν η ΕΛΣΤΑΤ μαγείρευε τα στοιχεία πριν περάσει κάτω από τον έλεγχο των Βρυξελλών.

Πίσω από αυτή τη γελοία εικόνα ενός ΣΥΡΙΖΑ που συναγωνίζεται τη ΝΔ με τους δικούς της όρους, βρίσκεται η τραγική εικόνα μιας «κυβέρνησης της αριστεράς» που κατρακυλάει από ξεπούλημα σε ξεπούλημα.


Χάρτινες διαβεβαιώσεις

Ο ΟΛΠ πέρασε επίσημα στα χέρια της COSCO. Το νέο αφεντικό, ο ίδιος ο επικεφαλής της COSCO Shipping αυτοπροσώπως, βάζει πλώρη να «αναδιοργανώσει» τον ΟΛΠ με το καλημέρα, σκίζοντας επιδεικτικά τις χάρτινες «διαβεβαιώσεις» του Θοδωρή Δρίτσα για εξασφάλιση των εργαζομένων.

Την ίδια τύχη ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για τον ΟΣΕ και τη ΔΕΗ γελοιοποιώντας τους αρμόδιους υπουργούς Σπίρτζη και Σκουρλέτη που εξακολουθούν να παίζουν μια παράσταση τύπου Δρίτσα.
Ακόμη πιο προκλητικός ο Κατρούγκαλος, αμετανόητος μετά τη σφαγή του Ασφαλιστικού, ετοιμάζει τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις «δίνοντας μάχη με το ΔΝΤ για να τηρηθούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα». Λες και έχουμε ξεχάσει τι είναι τα «ευρωπαϊκά πρότυπα» του Ολάντ που χρειάστηκε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για να τα επιβάλει κόντρα στον ξεσηκωμό των εργατών και της νεολαίας στη Γαλλία.

Και να θέλαμε να ξεχάσουμε, δεν μας αφήνει ο Τσίπρας που έχει καλέσει τον Ολάντ στην Αθήνα για να φτιάξουν παρέα με τον Ραχόι και τον Ρέντσι έναν «άξονα του Νότου». Με κάθε βήμα της, σε κάθε τομέα, αυτή η κυβέρνηση μάς θυμίζει ότι ο μόνος δρόμος είναι να οργανώσουμε την εργατική αντίσταση.

Αυτή η αντίσταση είναι ξεκινημένη από την πρώτη στιγμή και δεν σταματάει ούτε μέσα στο κατακαλόκαιρο. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης κάνουν επίσχεση αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο, οι εργαζόμενοι στου Μαρινόπουλου ετοιμάζουν κλιμάκωση του αγώνα τους. Οι Δάσκαλοι έχουν μπροστά τους την απεργία που αποφάσισε το συνέδριο της ΔΟΕ με το άνοιγμα των σχολείων και όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί στέκονται στο πλευρό των προσφυγόπουλων που πρέπει να μπουν στα σχολεία.

Για την Αριστερά πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ η ατζέντα προβάλει ξεκάθαρη. Η εργατική αντίσταση απαιτεί χειροπιαστή στήριξη εδώ και τώρα. Έτσι ώστε ενωμένοι ενάντια στα Μνημόνια και τον ρατσισμό να ανοίξουμε το δρόμο για την αριστερή εναλλακτική πέρα από τα ξεπουλήματα του Τσίπρα.

Πηγή : ergatiki  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου