ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής : Νέο Χαράτσι Για Τους Πολυγυρινούς


Εδώ και λίγες μέρες, οι κάτοικοι Πολυγύρου έλαβαν ένα «ραβασάκι» από την δημοτική αρχή. Ένα πανηγυρικό μήνυμα για την ολοκλήρωση του νέου συστήματος ύδρευσης με μόνη εκκρεμότητα την ξεχωριστή σύνδεση σε κάθε σπίτι. Η τελευταία φράση του μηνύματος, ακριβώς όπως οι εταιρείες βάζουν τα «ψιλά γράμματα», έρχεται να αναστατώσει την κοινωνία του Πολυγύρου. «Σημειώνεται ότι οι συνδέσεις θα γίνουν με δαπάνες των πολιτών γιατί δεν πληρώνονται από τον φορέα χρηματοδότησης». Με την δικαιολογία ότι αυτή η σύνδεση δεν προβλέπεται στη σύμβαση, της οποίας την ευθύνη είχε και έχει ο Δήμος, καλούν όλους μας να πληρώσουμε άλλο ένα χαράτσι.


Με λίγες μόλις μέρες διορίας, απαιτεί η δημοτική αρχή να πληρώσει ο καθένας μας από την τσέπη του ένα μεγάλο ποσό (τουλάχιστον 200 Ευρώ όπως διαμορφώνεται στην αγορά) για να του παρέχεται το αυτονόητο, το ΝΕΡΟ. Με ένα ξεκάθαρο εκβιαστικό τελεσίγραφο απαιτούν από τους δημότες να πληρώσουν το αντίτιμο χωρίς να έχει προβλεφθεί κάποια μέριμνα ή κάποια διευκόλυνση για τις δεκάδες οικογένειες που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν. Όποιος έχει χρήματα θα έχει νερό και όποιος δεν έχει να κόψει το λαιμό του. Χρέος του Δήμου είναι να μεριμνήσει για ΟΛΟΥΣ. Είναι πλέον προφανές, τόσο για τον Δήμαρχο, όσο και για τους δημοτικούς συμβούλους που στηρίζουν – η απλά δεν αντιδρούν – σε αυτήν την απόφαση, ότι καμία σχέση δεν έχουν με την κατάσταση της κοινωνίας σήμερα, ότι απλά παρατηρούν από απόσταση ασφαλείας τη φτωχοποίηση των πολιτών, ότι δεν νιώθουν και δε συμμερίζονται τον καθημερινό αγώνα του κάθε δημότη, άνεργου, εργαζόμενου, συνταξιούχου.

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους κάθε παράταξης, έστω και τώρα, να αντιδράσουν σε αυτήν την παράλογη απόφαση και να δράσουν προς το συμφέρον της κοινωνίας και όχι με βάση τις κομματικές τους οδηγίες. Είναι χρέος τους να μεριμνήσουν για τους πιο αδύναμους πολίτες της κοινωνίας μας. Απαιτούμε να διασφαλίσει το δημοτικό συμβούλιο ότι δεν θα μείνει κανένας συμπολίτης μας χωρίς νερό. Αρκετά πλήγματα έχουμε δεχθεί από τις κυβερνητικές αποφάσεις και τα μνημόνια την τελευταία δεκαετία, δε χρειαζόμαστε νέες μεθόδους συμπίεσης και οικονομικής ασφυξίας από τους τοπικούς άρχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου