ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ * η απελευθέρωση της εργατικής τάξης είναι έργο της ίδιας..............Karl Marx * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Όχι Στο Νέο Σφαγιασμό Των Συντάξεων – Αιδώς κ. Κατρούγκαλε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάθε μέρα που περνάει αποφασίζονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ νέες περικοπές στις συντάξεις. Αυτή τη φορά, με εγκύκλιο του αρμόδιου υφυπουργού Τ. Πετρόπουλου προβλέπεται ότι η εισφορά 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ (μια εισφορά που δεν καταλήγει στον ΕΟΠΥΥ!) θα επιβάλλεται στο άθροισμα όλων των κύριων συντάξεων με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι να δουν κι άλλες δραματικές μειώσεις.

Αυτά αποφασίστηκαν αμέσως μετά τις περικοπές στις επικουρικές του Αυγούστου, για μια σειρά ταμεία, όπως ΤΕΑΔΥ, ΤΑΔΚΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, Αστυνομικών, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την μείωση του μερίσματος του ΜΤΠΥ κατά 40% και την περαιτέρω μείωση του εφάπαξ (συνολικά μέχρι σήμερα φτάνει στο 60%).

Παράλληλα, προετοιμάζονται και άλλες μεγαλύτερες μειώσεις από τον Σεπτέμβριο στα επικουρικά ταμεία για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους όπως του ΙΚΑ, των Εμποροϋπαλλήλων, των Τραπεζών, των ΔΕΚΟ κ.α.
Είναι απορίας άξιον πώς ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε ανακοίνωση του υπουργείου που ηγείται, αναφέρει ότι καμιά περικοπή δεν γίνεται στις κύριες συντάξεις. Αιδώς κύριε Κατρούγκαλε!

Το «κούρεμα» των συντάξεων, μάλιστα, δεν θα σταματήσει με την εφαρμογή και αυτών των νέων, επώδυνων μέτρων. Από τη συνεχιζόμενη κατάρρευση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, εξ αιτίας -και- των μνημονιακών πολιτικών, θεωρείται δεδομένο ότι θα υποστούν και νέο «πετσόκομμα» στο άμεσο μέλλον που θα έχει ως αποτέλεσμα οι κατώτερες συντάξεις να πέσουν κάτω και από το επίπεδο των 300 ευρώ.

Οι πολιτικές της βάρβαρης λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση Τσίπρα με τη στήριξη των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων, οδηγούν τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους σε εξαθλίωση και την ελληνική οικονομία σε βαθύτατη ύφεση.

Η μοναδική λύση είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων και των εργαζομένων, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με την κατάργηση των μνημονίων, η έξοδος από την Ευρωζώνη, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, και η εκπόνηση ενός πραγματικού αναπτυξιακού σχεδίου προς όφελος του ελληνικού λαού και όχι των μεγάλων συμφερόντων.

Αθήνα 10/08/2016

Γραφείο Τύπου ΛΑ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου