ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Μετά Το BREXIT - Συσπειρωθείτε Στην Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Η βόμβα του Brexit που έσκασε πάνω στα κεφάλια των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τούς έχει γεμίσει πανικό και προχωράνε σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Τα πρώτα δείγματα γραφής επιβεβαιώνουν ότι είναι τόσο ηλίθιοι όσο και απάνθρωποι.

Πέρα από τις διαδικαστικές μανούβρες για το πότε αρχίζει η διαπραγμάτευση Βρετανίας-ΕΕ για το διαζύγιο, έτσι ώστε να κερδίσουν χρόνο και να καλμάρουν τις αγορές, το μόνο που σκέφτονται είναι πώς να συκοφαντήσουν όχι μόνο τους βρετανούς ψηφοφόρους που στήριξαν την έξοδο, αλλά όλους τους εργάτες της Ευρώπης που αντιστέκονται στις αθλιότητες της ΕΕ και των κυβερνήσεών της. Όποιος αντιστέκεται είναι από «καθυστερημένος λαϊκιστής» μέχρι «ρατσιστής».

Πρωτοπόροι σε αυτή τη γελοιότητα είναι τα κόμματα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας με πρώτο και καλύτερο τον Φρανσουά Ολάντ που «υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αξίες» απαγορεύοντας απεργιακές διαδηλώσεις στη Γαλλία! Ακόμη πιο πονηροί, οι φίλοι του Τόνι Μπλερ στη Βρετανία κινούνται για να ανατρέψουν τον Τζέρεμι Κόρμπιν από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος γιατί δεν στήριξε αρκετά ενεργά (!) την παραμονή στην ΕΕ. Νεοφιλελεύθεροι και πολεμοκάπηλοι σοσιαλδημοκράτες βγάζουν όλο τους το μίσος για την εργατική βάση που τους αποδοκίμασε.


Μπλερικός Τσίπρας

Μαζί τους συντάσσεται και ο Αλέξης Τσίπρας. Πηγαίνει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος λίγο πριν πάρει μέρος στην έκτακτη Σύνοδο της ΕΕ. Ταυτόχρονα, η Αυγή της Τρίτης 28 Ιούνη ρίχνει το φταίξιμο για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ισπανία στο …Brexit: “To Brexit έβγαλε Ραχόι” γράφει πρωτοσέλιδα. Θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι οι ερωτοτροπίες του Podemos και του Τσίπρα με τους Σοσιαλιστές δεν έπαιξαν ρόλο. Η αλήθεια είναι ότι η ηγεσία του Podemos περηφανευόταν ότι είναι το μόνο κόμμα της Ισπανίας που έκανε …καμπάνια στη Βρετανία κατά του Brexit. Καθόλου περίεργο ότι ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι της αριστεράς στην Ισπανία κατάληξαν στην αποχή.

Μέσα στην τεράστια οικονομική και πολιτική κρίση που ξεδιπλώνεται σε όλη την Ευρώπη και ακόμη πιο πέρα, είναι επείγον για την Αριστερά να προσανατολιστεί σωστά. Η ρήξη με την «κυβερνώσα αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται αγκαλιά με τους Ολάντ είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Και δεν μπορεί να εκφραστεί με σεχταρισμούς όπως της ηγεσίας του ΚΚΕ που πέρσι στο ελληνικό δημοψήφισμα έλεγε «ούτε ΝΑΙ ούτε ΟΧΙ» και φέτος στο βρετανικό είπε τα ίδια.

Η ανασυγκρότηση της αριστεράς μπορεί να γίνει μόνο σε αντικαπιταλιστική βάση, όπως προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η στάση της πέρσι τέτοιον καιρό δικαιώνεται πέρα ως πέρα από τις εξελίξεις, όπως και η επιλογή να στηρίξει την Αριστερή έξοδο-Lexit στη Βρετανία. Η διαδήλωση στο Σύνταγμα την ερχόμενη Τρίτη, ακριβώς στην επέτειο του εδώ δημοψηφίσματος, είναι ένας τρόπος να δείξουμε όλο και περισσότεροι ότι επιμένουμε σε αυτή τη στάση της διεθνιστικής ρήξης με τις άρχουσες τάξεις της λιτότητας και του ρατσισμού παντού.

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου