ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Κ.ΠΑΛΟΥΚΗ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΜΑΧΕΣ, ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Καταγγέλουμε την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του σ. Κώστα Παλούκη, μέλους ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από μέλη της κατάληψης στέγασης προσφύγων στο κτήριο Γκίνη. Ο σ. Κώστας βρισκόταν στο χώρο του ΕΜΠ με σκοπό να παραστεί σε εκδήλωση της "Πρωτοβουλίας για μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ επαναστατική και αντικαπιταλιστική" και ενόσω μιλούσε στο τηλέφωνο του περικυκλώθηκε από ομάδα μελών της κατάληψης. Με προκλητικό τρόπο ζήτησαν από το σ. Κώστα να τους παραδώσει το τηλέφωνο του για να το ελέγξουν (!), στην άρνηση του συντρόφου να παραδώσει το τηλέφωνο του τον αποκάλεσαν πράκτορα και ασφαλίτη χτυπώντας τον ομαδικά σε όλο του το σώμα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Λίγα λεπτά μετά τον ξυλοδαρμό του σ. Κώστα, μέλος του ΕΕΚ όπου βρισκόταν εκεί ζήτησε το λόγο από τα άτομα της κατάληψης για να του απαντήσουν με βρισιές στην αριστερά και τα “κομμούνια” (!) όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν. Τις τελευταίες δεκαετίες ξέραμε ότι “κομμούνια” αποκαλούσαν τις δυνάμεις της αριστεράς μόνο οι παρακρατικοί όχι “αγωνιστές”.

Ο σ. Κώστας Παλούκης είναι γνωστός για την αγωνιστική δράση του σε όλο το κίνημα και για τη στράτευση του στο χώρο της επαναστατικής αριστεράς. Δεν χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις σε καμία ομάδα τραμπούκων που στο όνομα της αναρχίας χρησιμοποιεί σταλινικές πρακτικές βίας μέσα στο κίνημα, πολλές φορές και κατά των ίδιων των συντρόφων τους.

Λίγες μέρες πριν προηγήθηκε η επίθεση στο πάρτυ των συντρόφων της ΑΡΕΝ Φιλοσοφικής, λίγους μήνες πριν ομάδες τραμπούκων στο Πολυτεχνείο άνοιγαν κεφάλια αγωνιστών -μεταξύ αυτών και μέλους του ΕΕΚ- και τέλος, επίθεση δέχθηκε το Φεστιβάλ “Αναιρέσεις” στον Βόλο και τα γραφεία του ΝΑΡ στην Αθήνα από παρόμοιου τύπου ομάδες.

Με τους συντροφους του αναρχικού χώρου όχι μόνο το ΕΕΚ αλλά όλη η επαναστατική αριστερά έχει δώσει κρίσιμες μάχες τα τελευταία χρόνια, από το Δεκέμβρη του 2008 μέχρι και τώρα στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Ειδικά τώρα με ορίζοντα τις κρίσιμες μάχες που βρίσκονται μπροστά μας το κεκτημένο του ενιαίου μετώπου πρέπει να διαφυλαχθεί. Για αυτό και τέτοιες πράξεις τυφλής τραμπούκικης βίας στο όνομα της αναρχίας λειτουργούν ενάντια στο κίνημα κάνοντας τη δουλειά του κράτους.

Οι σύντροφοι του αναρχικού χώρου συνολικά, ακόμα κι αν δεν ταυτίζονται με αυτές τις πρακτικές, έχουν σοβαρή ευθύνη να πετάξουν έξω από τα στέκια και όλες τις μαζικές διαδικασίες αυτά τα άτομα που ασκούν τραμπούκικη βία σε αγωνιστές.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου