ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ * η απελευθέρωση της εργατικής τάξης είναι έργο της ίδιας..............Karl Marx * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καρδίτσας : Δελτίου Τύπου Για Τις Καταστροφές Των Αγροτών.

Άμεσο ήτανε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης, για τις τεράστιες καταστροφές που γίνανε σε αγροτικές καλλιέργειες και υποδομές. Δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση, σε ανώτατο επίπεδο ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ , δίνοντας εντολή στις υπηρεσίες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες .

Όμως ξέχασαν ότι οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ απέχουν από το εκτιμητικό τους έργο, γιατί οι μνημονιακές αποφάσεις του καλοκαιριού ισοδυναμούν με απώλεια εισοδήματος σε όποιον βγει για εκτίμηση. (Θα πληρώνουν δλδ. οι γεωπόνοι για την δουλειά τους, αντί να πληρώνονται). Ας τους θυμίσουμε ότι σήμερα είναι αδύνατη η έκδοση εντολών μετακίνησης των εκτιμητών για τη διεξαγωγή των εκτιμήσεων, ενώ το όριο των 250 χλμ. μηνιαίως (με το προσωπικό τους και όχι υπηρεσιακό Ι.Χ. αυτοκίνητο) καθιστά αδύνατη την μετακίνηση τους ( στατιστικά καλύπτεται σε 2-3 ημέρες). Επιπλέον να θυμίσουμε ότι οι νόμοι τους, έχουν φτάσει την ημερήσια αποζημίωση των εκτιμητών στο εξωφρενικό ύψος των 10€ μεικτά.

Για να φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη αυτών που νομίζουν ότι ήμαστε λωτοφάγοι, τους υπενθυμίζουμε, ότι είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ _ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίοι υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο του αγροδιατροφικού τομέα, τόσο της ΕΕ όσο και το ντόπιο , που οδηγεί στην εξαφάνισή και υποταγή της πλειοψηφίας του αγροτικού κόσμου.

Αλλά ας τα δούμε αναλυτικότερα:

1.) Είναι οι τεράστιες αυξήσεις των φόρων σε όλους τους συντελεστές παραγωγής, που έχουν οδηγήσει το κόστος καλλιέργειας στα ύψη. Έχουν αυξηθεί σπόροι, λιπάσματα , πετρέλαιο, ανταλλακτικά. Από την άλλη οι μεσάζοντες λειτουργούν ανενόχλητοι δημιουργώντας καρτέλ και έχουν μειωθεί οι τιμές των αγροτικών προϊόντων, τόσο που έχουν γίνει εξευτελιστικές.

2.) Είναι οι τεράστιες αυξήσεις σε φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές (ΕΝΦΙΑ, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ 100%, ΟΓΑ ΚΛΠ) , οι οποίες θα εξαφανίσουν από την παραγωγή , πολλούς - πάρα πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφους, για να μείνουν στο τέλος οι μεγάλοι τσιφλικάδες και οι μεγάλες, ντόπιες και ευρωπαϊκές, εταιρίες παραγωγής τροφίμων να αλωνίζουν μέσα στα αφορολόγητα ΠΑΝΑΜΑ papers .

3.)Είναι το μητρώο αγροτών το οποίο θα πετάξει πλήθος μικροπαραγωγών και έτερο-επαγγελματιών του χωριού στο δρόμο και θα φέρει τη γρήγορη καπιταλιστική αναδιάρθρωση στην ύπαιθρο.

Τα παραπάνω έχουν σαν συνέπεια να είναι πλέον παιχνίδι ζωής και θανάτου, η προσπάθεια να καλλιεργήσει κάποιος. Είναι συντριπτικό χτύπημα, έστω και η παραμικρή θεομηνία για πλήθος παραγωγών οι οποίοι βλέπουν πλέον την ζωή τους να καταστρέφεται. Ας μην μας σώσετε άλλο λοιπόν κύριοι της κυβέρνησης. Μπουχτίσαμε πλέον με το δολοφονικό σας ενδιαφέρον.

Η ανατροπή της πολιτικής των Μνημονίων, της συμμορίας του ευρώ και του «μένουμε Ευρώπη» ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ–ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–Ποταμιού και την ναζιστικής ΧΑ, απαιτεί η φτωχομεσαία αγροτιά να ξεσηκωθεί για αγώνες ενάντια στην ευρωπαϊκή επιτροπεία, τα μνημόνια και τις δανειακές τους συμβάσεις, με ένα αγωνιστικό παλλαϊκό ΟΧΙ με βαθύ αντικυβερνητικό – αντί ΕΕ, αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο.

  • Για την δημιουργία ενός καθολικού και πλήρους κάλυψης δημόσιου ασφαλιστικού φορέα της αγροτικής παραγωγής.
  •  
  • Για τη δημιουργία των δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών της με εργατικό έλεγχο και διεκδίκηση κρατικής ενίσχυσης σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική.
  •  
  • Για τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα τροφίμων σε συνεργασία με τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς που θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού με κεντρικό σχεδιασμό και με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες
  •  Για την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Τα αιτήματα αυτά μπορούν να ικανοποιηθούν στη πάλη για την ανατροπή των μνημονίων και των κυβερνήσεων που τα εφαρμόζουν, τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την αποδέσμευση της χώρας από τη Ε.Ε, που θα αμφισβητεί έμπρακτα την εξουσία την ιδιοκτησία και τα πλούτη της αστικής τάξης, για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία στα χέρια των παραγωγών του πλούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου