ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ψήφισμα Κομμουνιστικής Τάσης Στην ΚΕ Του ΣΥΡΙΖΑ Και Ομιλία Εκπροσώπου Της

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

η θέση της Κομμουνιστικής Τάσης για τη συμφωνία και τις τελευταίες εξελίξεις είναι γνωστή.

Μπροστά σε τέτοιου είδους εξελίξεις, σε μια εσωκομματική συζήτηση έχει ουσία τα μέλη του κόμματος να αξιολογήσουν ποια πολιτική φωνή μέσα στο κόμμα είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για αυτές. Έτσι λοιπόν, κάθε καλόπιστος αριστερός αγωνιστής θα παραδεχτεί ότι οι βασικές προειδοποιήσεις της Κομμουνιστικής Τάσης προς την ηγετική ομάδα τα τελευταία 2 χρόνια επιβεβαιώθηκαν, μία προς μία.


Σας λέγαμε σύντροφοι της ηγετικής ομάδας: είναι λάθος να υιοθετείτε τη διαπραγμάτευση σαν μέθοδο για την ανατροπή της λιτότητας και των Μνημονίων. Η δογματική εμμονή σας στη διαπραγμάτευση, σας έκανε σήμερα να αποδέχεστε ότι η εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά «μονομερή ενέργεια». 

Σας λέγαμε σύντροφοι της ηγετικής ομάδας: μην αναγνωρίζετε το χρέος και την υποχρέωση της κανονικής εξυπηρέτησής του. Σήμερα, αυτό σας οδηγεί να το αποκαλείτε δημόσια «βιώσιμο» και να αποδέχεστε την επιδίωξη «πρωτογενών πλεονασμάτων», η οποία πάνω στο σαθρό έδαφος της καπιταλιστικής οικονομίας θα σας οδηγήσει αναπόφευκτα σε νέα μέτρα λιτότητας και σε πλήρη εγκατάλειψη των προεκλογικών δεσμεύσεων.

Σας λέγαμε σύντροφοι της ηγετικής ομάδας : μην παίρνετε θέση στο ψευτοδίλημμα «ευρώ ή δραχμή», γιατί το πραγματικό, θεμελιώδες δίλλημα για τους εργαζόμενους είναι μόνο το δίλλημα «καπιταλισμός ή σοσιαλισμός». Υπερασπίζοντας σαν δόγμα την παραμονή στην Ευρωζώνη, αναγκάζεστε τώρα να δεχτείτε και τους εκβιασμούς των αφεντικών της Ευρωζώνης. 

Σας λέγαμε σύντροφοι της ηγετικής ομάδας: συμπληρώστε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης με ριζοσπαστικά και σοσιαλιστικά μέτρα όπως η διαγραφή του χρέους, η κοινωνικοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας και η κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων – ξεκινώντας από τις κερδοφόρες – για να μπορείτε να χρηματοδοτήσετε αυτό το πρόγραμμα. Όμως εσείς προτιμούσατε να θεωρείτε ρεαλιστικό να χρηματοδοτηθεί αυτό το πρόγραμμα από την ΕΕ, δηλαδή από την ίδια την τρόικα.

Και σήμερα, ο φόβος σας για τα αναγκαία ριζοσπαστικά και σοσιαλιστικά μέτρα σας οδήγησε να αυτοπεριορίζεστε στα ασφυκτικά πλαίσια του παρόντος μνημονιακού προϋπολογισμού και έτσι να αναβάλετε, ακόμα και αυτό το μίνιμουμ πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για το απροσδιόριστο μέλλον.

Σύντροφοι της ηγετικής ομάδας, παρά την πρώτη σας σοβαρή συνθηκολόγηση, θεωρητικά, μπορείτε ακόμα να αλλάξετε πορεία και να ακολουθήσετε την αναγκαία ριζοσπαστική, σοσιαλιστική πολιτική. 

Αυτή τη στιγμή έχετε έναν επιπλέον λόγο να το κάνετε : είναι ο άμεσος κίνδυνος με αυτές τις άτακτες υποχωρήσεις σας, αν σε λίγες μέρες αναγκαστείτε να φέρετε τη συμφωνία στη Βουλή, πρακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί να συγκυβερνά - μετά τους αντιδραστικούς, αστούς ΑΝΕΛ - με τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. 

Ο κίνδυνος λοιπόν, είναι πολύ σοβαρός για να συνεχίζει το κόμμα και η ΚΕ να εμπιστεύονται χωρίς όρους μια κυβέρνηση που άρχισε να αθετεί θεμελιώδεις δεσμεύσεις. Γι’ αυτό λοιπόν, η Κομμουνιστική Τάση προτείνει η ΚΕ να αποφασίσει το περιεχόμενο του ακόλουθου συνοπτικού ψηφίσματος. 

«Ψήφισμα για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επανεπιβεβαιώνει την υποστήριξή της στις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος και στις ιδρυτικές πολιτικές και προγραμματικές του αρχές. Καλεί την κυβέρνηση να ματαιώσει άμεσα τη συμφωνία παράτασης του Μνημονίου που υπέγραψε με τους πιστωτές και τους βουλευτές του κόμματός μας να την καταψηφίσουν, αν και όταν αυτή έρθει για έγκριση στη Βουλή. 

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε και υποστηρίζει μαζικά ο ελληνικός λαός πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως και χωρίς να ζητείται η έγκρισή του από τους πιστωτές.»

H Κομμουνιστική Τάση διαφώνησε με την πρόταση πολιτικής απόφασης της Π.Γ. Παρότι διαφωνεί με τη μέθοδο υποβολής τροπολογιών αντι για ολοκληρωμένα εναλλακτικά κείμενα από την πλευρά της αριστεράς του κόμματος, υποστήριξε κριτικά την τροπολογία που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα (http://rproject.gr/article/tropologia-tis-aristeris-platformas-stin-ke-toy-syriza-gia-ti-symfonia-me-toys-daneistes). Το ψήφισμα που παρουσίασε στην ΚΕ η Κομμουνιστική Τάση θα τεθεί το επόμενο διάστημα και στις ΟΜ του κόμματος στις οποίες εκπροσωπείται.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων χαχαχαχαχα…οι συμβουλές των ανίδεων που φέγγουν στο μυαλό τους ως πολιτικές.
    Έλεος με την παιδικότητα και την επιθυμολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή