ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Απορρίφθηκε Η Αίτηση Αναίρεσης Για Το Νίκο Ρωμανό

Απορρίφθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το αίτημα του Νίκου Ρωμανού για αναίρεση του βουλεύματος, με το οποίο του απαγορεύτηκαν οι εκπαιδευτικές άδειες, προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματά του, στο Πανεπιστήμιο.

Η αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Βασιλική Θεοδώρου που εξέτασε την υπόθεση έκρινε σύμφωνα με πληροφορίες ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά είναι εμπεριστατωμένο και ως εκ τούτου το έθεσε στο αρχείο.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών, ο Νίκος Ρωμανός δεν δικαιούται στην παρούσα χρονική στιγμή τις εκπαιδευτικές άδειες που προβλέπει ο Σωφρονιστικός Κώδικας.

Ραγκούσης: «Σιγά σιγά μας εγκαταλείπει ο Ρωμανός»


Την άσχημη κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, που συνεχίζει για 30η ημέρα την απεργία πείνας σημείωσε ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης στο Mega, ο 21χρονος είχε χάσει μέχρι το βράδυ της Δευτέρας συνολικά 20,5 κιλά από το βάρος του, ενώ δηλώνει πως θα ξεκινήσει απεργία δίψας αν κατατεθεί η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για σπουδές των κρατουμένων μέσω τηλεδιάσκεψης.

Και αυτό γιατί ο νεαρός ανησυχεί ότι με αφορμή εκείνον, θα «σφαγιαστούν» τα δικαιώματα όλων των κρατουμένων.

Ακόμα ο κ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε πως ο Νίκος Ρωμανός δεν έχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωσή του το περίφημο «βραχιολάκι» για την επιτήρηση των κρατουμένων, ενώ από την πλευρά του νεαρού απεργού πείνας υπάρχει πλήρης αποδοχή της πρότασης του διευθυντή του σχολείου των φυλακών Αυλώνα Πέτρου Δαμιανού για τη συνοδεία του κρατουμένου στα μαθήματα του ΤΕΙ Αθηνών.

Αναδημοσίευση από : efsyn.gr

2 σχόλια:

  1. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

    Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, εμείς οι αγωνιστές από την Τουρκία προχωρούμε από αυρίο ( 9/12) για δυο μέρες σε αποχή από το συσσίτιο.
    θα φωνάξουμε μια φόρα την ημέρα συνθήματα για τον Ν. Ρωμανό.

    Το πρωί θα καταθέσουμε προς το υπουργείο μια αίτηση ως εξής:

    Εμείς οι πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία από αυρίο (9/12) για δυο μέρες προχωράμε σε αποχή από το συσσίτιο ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού.

    Ζητάμε την ικανοποίηση των αιτημάτων του Ν. Ρωμανού

    Όχι στην υποχρεωτική σίτιση.

    Οι αγωνιστές από την Τουρκία που βρίσκονται στις φυλακές Λάρισας

    http://oagonas.blogspot.gr/
    mail: epitropi-allileggis@yandex.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας συμπαραστέκεται στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού για το δικαίωμα του στη μόρφωση, για ζωή με αξιοπρέπεια.

    Μας εξοργίζει και μας πεισμώνει η αναλγησία του κράτους και της κυβέρνησης: Καλύτερα νεκρός παρά, μορφωμένος, όρθιος και ανυπάκουος.

    Το δικαίωμα στη μόρφωση, για την εξουσία, δεν είναι… δικαίωμα. Είναι παραχώρηση της κυβέρνησης, του υπουργείου και των επιχειρηματικών και ευρωπαϊκών εταίρων τους. Όποτε κρίνουν το αφαιρούν. Όποτε θέλουν το διαγράφουν. Την ελευθερία και τους νόμους, τα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη τα ορίζει η εξουσία. Κι όποιος «βγάζει τη γλώσσα» του σ’ αυτή, πρέπει να αφανιστεί από τα μάτια της «κοινής γνώμης».

    Επιτρέπεται να νικούν μόνο οι «υπάκουοι».

    Φόβο θέλουν να σκορπίσουν και την πεποίθηση ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη διαταγή τους.

    Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, οι νύχτες της οργής δεν θα αργήσουν να ξεκινήσουν.

    Να ικανοποιηθεί ΑΜΕΣΑ το λογικό, νόμιμο και δίκαιο δικαίωμα του Νίκου Ρωμανού στην εκπαίδευση και τις άδειες που του δίνουν το δικαίωμα να μετέχει σε αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή