ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Κάτω Η Φασιστικοποίηση! Η Καταδίκη Της Σοφίας Καλαντίδου Ποινικοποιεί Τη Συνδικαλιστική Δράση Και Στηρίζει Το Χαφιεδισμό!

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την καταδίκη της Σοφίας Καλαντίδου, πρώην βουλευτή του ΚΚΕ και πρόεδρο της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σε 5μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, μετά από μήνυση της εργοδοσίας, για κινητοποίηση της 13 Φλεβάρη 2010, έξω από Σούπερ Μάρκετ της αλυσίδας Αρβανιτίδη. Στην κινητοποίηση αυτή ενώ οι εργαζόμενοι διαδήλωναν έξω απ΄ το κατάστημα ενάντια στις απολύσεις που είχαν γίνει, η προϊστάμενη του καταστήματος τους φωτογράφιζε! Η Καλαντίδου κατηγορήθηκε ότι «επιτέθηκε στην προϊστάμενη, απέσπασε τη φωτογραφική μηχανή και έσβησε τις φωτογραφίες». Μια κατηγορία που κατέρρευσε – μαζί με την «άσκηση βίας» και την «παρακώλυση λειτουργίας του καταστήματος» – για να την καταδικάσουν για «φθορά ατομική ιδιοκτησίας», γιατί «επηρέασε ψυχολογικά» και «δε σταμάτησε» αυτούς που έσβησαν τις φωτογραφίες!


Η αστική ταξική «Δικαιοσύνη» έστειλε ξανά το μήνυμά της. Ποινικοποιούνται οι εργατικοί και συνδικαλιστικοί αγώνες, ακόμα και οι διαμαρτυρίες ενάντια στις απολύσεις και την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. «Δικαιώνονται», η εργοδοσία, οι μηχανισμοί της και η κυβερνητική πολιτική, ακόμα κι όταν εξόφθαλμα και χωρίς προσχήματα φακελώνουν, χαφιεδίζουν και στοχοποιούν εργαζόμενους.

Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται μέσα στο συνολικότερο πλαίσιο της φασιστικοποίησης της πολιτικής του συστήματος, η οποία συμπληρώνει και στηρίζει την πολιτική των απολύσεων, των μειώσεων μισθών, μεροκάματων και συντάξεων, στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, των μεσαιωνικών και «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων, της καταστρατήγησης του ωραρίου, της διάλυσης της ασφάλισης. Καθώς και σ’ ένα αντεργατικό τρομοκρατικό πλαίσιο που επιδιώκει να θέσει σε παρανομία τις απεργίες, τις διαδηλώσεις κι όποιες άλλες μορφές αγώνα επιλέγουν οι εργαζόμενοι κι ο λαός, φτάνοντας να ποινικοποιεί ακόμα και κάθε απλή διαμαρτυρία.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει – του λαού η πάλη θα τη σπάσει!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!
Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των εργατικών αγώνων!
Κάτω ο κρατικός κι ο εργοδοτικός χαφιεδισμός!
25 Οκτώβρη 2014

1 σχόλιο:

  1. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση να καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης η συνδικαλίστρια και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου

    23/10/14

    Σε 5 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε η πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου, μετά από μήνυση της εργοδοσίας για κινητοποίηση που έγινε στις 13 Φλεβάρη του 2010, έξω από το κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ στη Θεσσαλονίκη. Η κινητοποίηση είχε γίνει με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων που είχε κάνει η εργοδοσία δύο μέρες πριν.

    Η απαράδεκτη και προκλητική δικαστική απόφαση εντάσσεται στο δόγμα «νόμος και τάξη», κατά πιστή εφαρμογή των κυβερνητικών επιταγών.

    Ο λαός χρειάζεται να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική δικαστική απόφαση που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους, έτσι ώστε να μην οργανώνονται, να μη διεκδικούν, να σκύβουν το κεφάλι, ακόμη κι όταν συνάδελφος τους απολύεται άδικα. Η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται να προστεθεί σε σωρεία αντιδραστικών άλλων αποφάσεων της δικαιοσύνης, που υπηρετούν συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα, αυτά της μεγαλοεργοδοσίας και στοχεύουν ενάντια στους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, που με αυταπάρνηση προσπαθούν να οργανώσουν τους αγώνες των εργαζομένων και συνολικά του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

    Δε θα τους περάσει. Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στη διεκδίκηση, την αλληλεγγύη. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη, με αιχμή την ανεργία, μαζί με εκατοντάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών και φοιτητών - σπουδαστών. Για να ακουστεί η δική μας φωνή! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή