ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Να Δικαιωθεί Ο Αντιρρησίας Συνείδησης Γ. Γκλαρνέτατζης

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει το δίκαιο αγώνα του Γιάννη Γκλαρνέτατζη, που την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στο Αναθεωρητικό Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης διεκδικεί με έφεση την αναίρεση της πρωτόδικης καταδίκης για ανυποταξία, με ποινή φυλάκισης ενός έτους με διετή αναστολή. Η καταδίκη του Γ. Γκλαρνέτζη, προέδρου του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης και πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Γραφείου για την Αντίρρηση Συνείδησης, ήρθε μετά από μια δίκη ερήμην, αφού οι δικαστικές αρχές απευθύνθηκαν σε λάθος διεύθυνση, παρόλο που σαν μάρτυρας σε δίκες αντιρρησιών συνείδησης έχει γνωστή διεύθυνση, όπως δείχνει και το γεγονός ότι αυτή χρησιμοποιήθηκε για να ενημερωθεί για τα δικαστικά έξοδα.

Ο Γ. Γκλαρνέτατζης, μαχόμενος συνδικαλιστής, συγγραφέας και αγωνιστής με πλούσια κοινωνική δράση για ένα κόσμο πιο δίκαιο, αντιμετωπίζει τη διωκτική μανία των στρατιωτικών αρχών που επιμένουν να αγνοούν τη δικαιώσή του από το το Συμβούλιο της Επικρατείας που ακύρωσε την τελευταία πρόσκληση κατάταξης στο στρατό, με αποτέλεσμα την ερήμην καταδίκη του. Όλα αυτά γίνονται στα πλαίσια της έντασης των διώξεων σε βάρος των αντιρρησιών συνείδησης, καθώς και της στοχοποίησης της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, μέσα στο γενικότερο κλίμα εθνικισμού-μιλιταρισμού που ευνοεί η πολιτική της κυβέρνησης, ειδικά λόγω της εμπλοκής της στους πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΕΕ-ΝΑΤΟ.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των αντιρρησιών συνείδησης
  • Να κατοχυρωθεί πλήρως το δικαίωμα άρνησης στράτευσης για λόγους συνείδησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου