ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

«Επιτελικές Καραμπόλες» Στο Κυβερνητικό Σχήμα / ΠΡΙΝ

▸Αντί να προχωρήσει στην αποπομπή τουλάχιστον των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας για την τρομακτική έκταση που πήραν οι καταστροφικές πυρκαγιές ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μια αδιάφορη αναδιάταξη στο κυβερνητικό σχήμα που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καν ανασχηματισμός. Πιο εμφανής αλλαγή είναι η κάλυψη της θέσης του κυβερνητικού εκπροσώπου από τον Γιάννη Οικονόμου.  Με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός θέλει να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα ότι το μόνο πρόβλημα που υπήρξε στην κρίση των προηγουμένων ημερών ήταν… στην επικοινωνία και όχι στο συνολικό επιτελικό χάος. 

Φιλοκυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι μέσα στο Σεπτέμβρη επίκειται “δομικός ανασχηματισμός” κάτι που ωστόσο διαψεύστηκε τις προηγούμενες φορές που ειχε ανακοινωθεί κάτι αντίστοιχο.


Διπλο ειδωλο στον επιτελικό καθρεφτη

Η άλλη ορατή αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα είναι ο Άκης Σκέρτσος που αναβαθμίζεται ως υπουργός Επικρατείας και αποτελεί πλέον… επιτελικό δίδυμο με τον επίσης υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη!  Ακόμα προαγωγή παίρνει ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος σε υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Αναλυτικά με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύνθεση της κυβέρνησης συντελούνται οι εξής αλλαγές:

  • Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας.
  • Ο έως σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της παραμένει η αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
  • Ο έως σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του Ιωάννη Οικονόμου.
  • Ο έως σήμερα υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του Γεώργιου Στύλιου.
Πηγή : Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου