ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Εκδήλωση Και Κατάθεση Στεφάνου Προς Τιμήν Του Ν. Πλουμπίδη

Με εκδήλωση την Κυριακή το πρωί και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο στον τόπο της εκτέλεσης, πίσω από τη Μονή Δαφνίου στο Χαϊδάρι, τίμησε τον Νίκο Πλουμπίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Τομεακή Οργάνωση Περιστερίου – Νοτιοδυτικών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.

Στη ζωή και τη δράση του Νίκου Πλουμπίδη,  στη στάση του απέναντι στο εκτελεστικό απόσπασμα, στην αφοσίωση του στο Κόμμα και τις ιδέες του, αναφέρθηκε ο Μιχάλης Σελέκος.

«Ο κόκκινος δάσκαλος, ο "μπάρμπας" του παράνομου μηχανισμού, με απαράμιλλο κομμουνιστικό ήθος και ατράνταχτη πίστη στο όραμα του σοσιαλισμού, στάθηκε όρθιος και αντιμετώπισε με θάρρος και λεβεντιά τους στρατοδίκες», επεσήμανε. Η στάση του, όπως τόνισε, συνοψίζεται στη φράση παρακαταθήκη «Τιμή μου η τιμή του Κόμματος».  

«Τον Νίκο Πλουμπίδη τον καταδίκασαν και τον εκτέλεσαν για να τον εκδικηθούν για την πίστη στα ιδανικά του. Τον δολοφόνησαν για την ηρωική πορεία του στο κίνημα, για την αταλάντευτη στάση του, τη μεγαλοσύνη του. Όμως, τα ιδανικά του σοσιαλισμού, μιας άλλης κοινωνίας, ενός καλύτερου κόσμου, έχουν γερές ρίζες που είναι ποτισμένες με το αίμα των ηρώων μας», τόνισε ο Μιχάλης Σελέκος.

Οι συγκεντρωμένοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή, ενώ στη συνέχεια αντιπροσωπεία κατέθεσε στεφάνι και λουλούδια στο μνημείο. 

Στην  εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πέτρος Αλέπης, η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου και ο Γιώργος Σιδέρης, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και της ΠΕΚΑΜ

Πηγή : 902

1 σχόλιο: