ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς : Όλοι/ες Στη Διαδήλωση Το Σάββατο Στην Εύβοια

Συλλαλητήριο: Σάββατο 21 Αυγούστου 7 μ.μ, κόμβος Στροφυλιάς, Εύβοια
 
 Αγωνιστικό κάλεσμα στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν αυτό το Σάββατο επιτροπές αγώνα πυρόπληκτων, σωματεία και σύλλογοι απευθύνει η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα . Η περιφερειακή κίνηση τονίζει στην ανακοίνωσή της για τις καταστροφικές πυρκαγιές πως η φύση δεν μπορεί να θεωρείται πεδίο κερδοφορίας και είναι επιτακτική ανάγκη να προστατευτεί τώρα πριν η ζωή μας γίνει αβίωτη και στις πόλεις και τα χωριά. Σημειώνει ακόμα ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση μετά την μεγάλη οικολογική και κοινωνική καταστροφή είναι στάχτη στα μάτια των πυρόπληκτων και δεν προσφέρουν καμία ανακούφιση.

  • Για να έχουμε ελπίδα για το μέλλον και τη ζωή μας
  • Για να ζήσουμε στον τόπο μας
  • Για να ανατρέψουμε την εγκληματική πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-Κεφαλαίου που καταστρέφει το περιβάλλον και τις ζωές μας

Όλοι στο Συλλαλητήριο αυτό το Σάββατο 21 Αυγούστου

Η φύση δεν μπορεί να θεωρείται πεδίο κερδοφορίας, πρέπει να προστατευτεί τώρα πριν η ζωή μας γίνει αβίωτη και στις πόλεις και τα χωριά.
Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση μετά την μεγάλη οικολογική και κοινωνική καταστροφή είναι στάχτη στα μάτια των πυρόπληκτων δεν προσφέρουν καμία ανακούφιση – ίσα, ίσα εντείνουν την ανησυχία τους και δεν δημιουργούν προϋποθέσεις για τη παραμονή της πλειοψηφίας των πυρόπληκτων στο τόπο που ζουν, εργάζονται και παράγουν.

Απαιτούμε:

• Πλήρη και άμεση αποζημίωση των πληγέντων και των καταστροφών σε αγροτική και ζωική παραγωγή. Άμεση κρατική ενίσχυση όσο διαρκούν οι συνέπειες των καταστροφών.
• Ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών, με αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για έργα δασοπροστασίας.
• Η πυροπροστασία είναι απολύτως απαραίτητη κοινωνική υπηρεσία και δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε πυροσβεστική και δασικές υπηρεσίες. Ανανέωση του εξοπλισμού της πυροσβεστικής, ειδικά σε οχήματα.
• Δαπάνες για την πυροπροστασία και τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για τα αιματηρά πλεονάσματα, τους εξοπλισμούς, τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής και το χρέος στο πλαίσιο της δημοσιονομικής “πειθαρχίας” και των διάφορων μέτρων της ΕΕ.
• Καμιά αλλαγή χρήσης γης στις καμένες δασικές περιοχές. Να προστατευθούν από τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα. Πρόγραμμα πλήρους προστασίας των δασικών περιοχών ώστε να αναγεννηθούν με δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο. Έξω οι “ανάδοχοι αναδάσωσης” από τον τόπο μας. Ο λαός θα σώσει το λαό! Ενεργός συμμετοχή, αλληλεγγύη και επαγρύπνηση.
• Δεν θα ανεχθούμε σχέδια για κήρυξη της χώρας σε κατάσταση πολιορκίας με αναστολή βασικών άρθρων του Συντάγματος, περιορισμό δικαιωμάτων και περιστολή ελευθεριών.


Η ανείπωτη καταστροφή στην περιοχή της Στερεάς αλλά και σε όλη τη χώρα, ενώ μέτωπα της πυρκαγιάς συνεχίζουν να καίνε ανεξέλεγκτα, τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, τα εκατοντάδες καμένα σπίτια, κατεστραμμένα οικοσυστήματα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και πανίδας, οι μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες δεν αποτελούν “φυσική” καταστροφή όπως προσπαθούν, κυβέρνηση και ΜΜΕ, να μας πείσουν. Αποτελούν συνέπειες της καταστροφικής, διαχρονικής πολιτικής που επιταχύνει τη διαδικασία της κλιματικής αλλαγής, που εγκαταλείπει τα δάση και παραδίδει το δημόσιο, περιβαλλοντικό πλούτο στους επενδυτές, τους επιχειρηματίες ξενοδοχείων, αιολικών πάρκων, όπως έγινε και στην Εύβοια, ή των επενδυτικών προγραμμάτων 100-130 εκατομμυρίων από το ταμείο ανάκαμψης σε Βαρυμπόμπη και Κρυονέρι.

Τα περίφημα σχέδια αντιπυρικής προστασίας που διαφημίζει το κράτος και η Περιφέρεια, στην πρώτη φωτιά γίνονται στάχτη!
Αυτή είναι η εγκληματική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με τον πιο ξεκάθαρο και επιθετικό τρόπο, και φυσικά στηρίζει η Περιφερειακή Αρχή του κ. Σπανού, αφού

• προχώρησε στην υποβάθμιση της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου, σε περικοπές προσωπικού (δεν ανανέωσε τις συμβάσεις 5000 δασοπυροσβεστών) και αναγκαίων κονδυλίων για φροντίδα της φύσης (1,7εκ αντί για 17 που ζητήθηκαν από τις δασικές υπηρεσίες), στην υποχρηματοδότηση των αναγκαίων έργων αντιπυρικής προστασίας, πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.
• προωθεί τις επενδύσεις για μια ”ανάπτυξη” όπου η φύση γίνεται αντικείμενο άγριας λεηλασίας και κερδοφορίας με αντιπεριβαλλοντικούς και δασοκτόνους νόμους, με κορυφαίο τον εγκληματικό νόμο Χατζηδάκη.
• ξοδεύει πολλά εκατομμύρια στα ΜΜΕ, σε αστυνομία και σε πολεμικούς εξοπλισμούς για να προστατέψει την πολιτική της και το σύστημα, ενώ για τη δημόσια υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, ακόμα και την πυροπροστασία απομένει κυρίως η ατομική ευθύνη!


Η αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε στις πληγείσες περιοχές, η αυτοοργάνωση των κατοίκων δείχνουν τον δρόμο της επόμενης μέρας: Μόνο με τους αγώνες μας, συλλογικότητα και αυτοοργάνωση μπορούμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.
Να επιβάλλουμε στην κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή εκείνα τα μέτρα που είναι αναγκαία για να ζήσουμε και να αναπνεύσουμε.
Να υπερασπίσουμε το περιβάλλον και τη ζωή μας.


Ως Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά

Δηλώνουμε τη στήριξη και αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους με όλα τα μέσα.
Καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση και κοινή δράση κάθε αγωνιστική δύναμη και συλλογικότητα.
Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις- κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και των επενδυτών.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο το Σάββατο 21 Αυγούστου, στις 7 μ.μ στον κόμβο της Στροφυλιάς στην Εύβοια, που διοργανώνουν:


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ – ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου