ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Η ΛΑΕ Καταγγέλλει Την Σύμβαση Του Υπουργείου Παιδείας Με Την εταιρεία Cisco

Η κυβέρνηση χαρίζει και χρήματα στην εταιρεία και προσωπικά δεδομένα πολιτών. Οι αυθαιρεσίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και ιδιαίτερα της υπουργού Παιδείας Ν.Κεραμέως, δεν έχουν τέλος. Η υπουργός έδωσε στη δημοσιότητα τη σύμβαση με την αμερικανική εταιρεία Cisco, η οποία αντικατέστησε την κινέζικη Huwei, και η οποία καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της, για δωρεάν παροχή υπηρεσιών και αποδεικνύει ότι η εταιρεία όχι μόνο έλαβε δύο εκατομμύρια ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και τα προσωπικά δεδομένα 1.500.000 πολιτών.

Η παροχή δυνατότητας στην εταιρεία για πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής είναι ένα επιπλέον σκάνδαλο.

Η υπουργός Παιδείας με την πλήρη κάλυψη του πρωθυπουργού Κ Μητσοτάκη, από την αρχή της θητείας της προσπάθησε να υποβαθμίσει την δημόσια εκπαίδευση προς όφελος της ιδιωτικής, δεν έλαβε κανένα μέτρο για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών εν μέσω πανδημίας, προβαίνει σε απ΅ευθείας αναθέσεις σε εταιρείες της επιλογής της εκατομμυρίων ευρώ και δίνει τα προσωπικά δεδομένα πολιτών για εμπορική εκμετάλλευση. Όλα αυτά όχι μόνο δεν γίνονται ανεκτά αλλά προκαλούν οργή και αγανάκτηση.

Η Λαική Ενότητα καταγγέλλει τις κυβερνητικές επιλογές και δηλώνει ότι θα αγωνισθεί μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό για υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου