ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

«Η Δημοκρατία Δεν Εκβιάζεται» Εκτός Εάν / ΠΡΙΝ

Editorial

Μια φράση του συρμού που χρησιμοποιεί διαρκώς η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα είναι το «Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται». Πρόκειται για το πιο σύντομο ανέκδοτο. Ας προσπεράσουμε λόγω ελλείψεως χώρου την εντελώς παραπλανητική ταύτιση της «δημοκρατίας» με αυτή την αυταρχική κυβέρνηση. Με τη φράση αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να δείξει ότι παραμένει «ακλόνητη» στις αρχές της παρά τις πιέσεις. Είναι όμως έτσι; Μια γρήγορη αναδρομή στα έργα και της ημέρες διαψεύδουν αυτό τον ισχυρισμό. 

Στις αρχές Ιουνίου η Ελλάδα αρχικά είχε αποκλείσει τους τουρίστες από την κορονόπληκτη Ιταλία να επισκέπτονται την Ελλάδα χωρίς έλεγχο.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάιο, επισκέφτηκε αμέσως την Αθήνα και ζήτησε να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα και για τους Ιταλούς τουρίστες, χωρίς κανένα περιορισμό. Όπερ και εγένετο. Ένα μήνα αργότερα το ταξιδιωτικό πρακτορεία Tui απείλησε ανοιχτά την ελληνική κυβέρνηση με ακύρωση όλων των ταξιδιών της προς Ελλάδα λόγω της καραντίνας που προβλεπόταν αρχικώς. Την επόμενη μέρα ο Μητσοτάκης απέσυρε το επίμαχο σημείο. Τον Δεκέμβρη ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων απείλησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα μεταφέρει την έδρα της επιχείρησης στη Βουλγαρία. Σε δύο μέρες άνοιξε ( έστω προσωρινά) το λιανεμπόριο.

Η «δημοκρατία τους» εκβιάζεται διαρκώς από το τραπεζικό σύστημα, το παρασιτικό εφοπλιστικό κεφάλαιο, τους πλοιοκτήτες (βλέπε αύξηση χωρητικότητας πλοίων), τους καναλάρχες, τους κλινικάρχες, τις ΗΠΑ, την εκκλησία, τους «ακλόνητους» ολιγάρχες αλλά εξαντλεί την αυστηρότητα της απέναντι στους εργαζόμενους, στους επιβάτες ΜΜΜ, στους δανειολήπτες και γενικότερα σε όσους αντιστέκονται και στέκονται απέναντι στην πολιτική τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου