ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Για Τα Γεγονότα Στη Νέα Σμύρνη : Ποιός Θα Μας Προστατέψει Από Τους Προστάτες;

 Συνέλευση Συνάντησης γμΑΔΑ Νοτίων-Δυτικών-Πειραια

Χθες το μεσημέρι στην πλατεία Νέας Σμύρνης γίναμε μάρτυρες, άλλης μία αποτρόπαιης εικόνας, που έχουμε συνηθήσει να βλέπουμε σε κεντρικές περιοχές.  Η αστυνομία του Χρυσοχοϊδη, από το πρωί έδειξε τις προθέσεις της. Οι ομάδες ΔΡΑΣΗ, καταπατώντας με τα μηχανάκια -ως συνήθως- τον πεζοδρομημένο χώρο της πλατείας, αφού έκαναν ελέγχους, άρχισαν να απειλούν κόσμο με πρόστιμα, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, πέρα από το γεγονός ότι βρίσκονταν(!) στην πλατεία.

Όταν έκοψαν πρόστιμο σε μία οικογένεια, και άτομα που βρίσκονταν κοντά παρενέβησαν διαμαρτυρόμενοι, η αστυνομία άρχισε να χτυπάει αδιακρίτως με γκλόμπ. Μέσα σε λίγα λεπτά, η πλατεία γέμισε αστυνομικούς, με κάποιους από αυτούς να φέρουν όπλα. Κυνηγήθηκαν μάλιστα και προσήχθησαν άτομα που βιντεοσκοπούσαν το γεγονός, μην τύχει και βγει προς τα έξω αυτή η αποτρόπαια εικόνα.

Το ίδιο απόγευμα, μέσα σε λίγη ώρα, καλέστηκε πορεία διαμαρτυρίας, με συμμετοχή πάνω από 1000 κατοίκων της Νέας Σμύρνης, με ανθρώπους να φωνάζουν συνθήματα και να χειροκροτούν από τα μπαλκόνια τους. Την ίδια ώρα, έξω από το αστυνομικό τμήμα συγκεντρώνονταν υπεράριθμες δυνάμεις των ΜΑΤ. Λίγο πριν τη λήξη της πορείας, τα ΜΑΤ, που ακολουθούσαν σε όλη τη διαδρομή από πίσω, έριξαν κρότου λάμψης και χημικά, μέσα στην πλατεία, ενώ προχώρησαν και σε συλλήψεις, την ώρα μάλιστα που οικογένειες με τα παιδιά τους επέστρεφαν από την απογευματινή τους βόλτα. 

Δεν χρειάζεται να ξαναεξηγήσουμε, πώς τα χημικά συμβάλλουν πολύ περισσότερο στη μετάδοση του κορονοϊου. Δεν χρειάζεται καν να εξηγήσουμε, γιατί είναι δικαίωμα μας να κάνουμε βόλτα στις γειτονιές μας νιώθοντας παράλληλα ασφαλείς. 

Ας το συνειδητοποιήσουν. Εχουν γεμίσει ανασφάλεια τις γειτονιές μας. Η αστυνομία δεν προστατεύει, τρομοκρατεί. Κι ενώ πλέον έχει καταστεί σαφές ότι όσο σκληρότερα μέτρα κι αν επιβάλλουν κάθε εβδομάδα, κουράζοντας ακόμα περισσότερο τον κόσμο, αυτά συνεχίζουν να μην αποδίδουν,η απάντησή τους είναι να στείλουν την αστυνομία να μας δείρει.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε μία κατάπτυστη ανακοίνωση που έβγαλε για τα σημερινά γεγονότα, δίνει άλλοθι στη βιαιότητα της αστυνομίας, εξισώνοντας την άσκηση βίας με το γεγονός ότι παρατηρούνται εικόνες συνωστισμού στην πλατεία. Ο ίδιος Δήμος που πριν μερικούς μήνες συζητούσε να κλείσει το Άλσος, με αποτέλεσμα να συνωστίζεται ακόμη περισσότερος κόσμος στην πλατεία.

Ας το καταλάβουν. Σε μία πόλη, χωρίς καμία διέξοδο, με λίγους χώρους πρασίνου, δεν μπορεί οι πολίτες να εγκαλούνται για το πού κάνουν τη βόλτα τους. Και είναι πραγματικά απαράδεκτος ο Δήμος και η διοίκησή του, που επιλέγει να μην υπερασπιστεί τους πολίτες του, αλλά να καταδικάσει το γεγονός, δίνοντας παράλληλα άλλοθι στην απροκάλυπτη βία της αστυνομίας. Πρέπει να καταλάβουν ότι εδώ δεν χωρούν ναι μεν αλλά. Δεν νοείται να δικαιολογείται αυτή η βιαιότητα και η ένταση της, απέναντι σε γείτονές μας, μπροστά σε οικογένειες, μπροστά στα παιδιά τους, μπροστά στους νέους.

Σήμερα, ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα β’Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, εδωσε στον αέρα εκπομπής το όνομα του ξυλοδαρμένου συμπολίτη μας, κάνοντας άλλη μία επίδειξη ισχύος. Όποιος αντιδρά, θα φακελώνεται, τα στοιχεία του θα δημοσιεύονται όποτε το κρίνει η κυβέρνηση και θα κρίνεται εκ των προτέρων ενοχος, λόγω της πολιτικής του ταυτότητας. 

Ως εδώ! Η πλατεία Νέας Σμύρνης, όπως και κάθε πλατεία σε κάθε γειτονιά ανήκει στους κατοίκους της! Στα παιδιά που παίζουν. Στους γονείς, που δεν μπορούν να κρατάνε εγκλειστα τα παιδιά τους στα διαμερίσματα. Στους μαθητές και τις μαθήτριες, που νιώθουν εγκλωβισμένοι/ες μέσα στα σπίτια τους, μπροστά στην οθόνη της τηλεκπαίδευσης. Στους άνεργους/ες, που τους επιβάλλεται να μενουν εγκλωβισμένοι/ες στα σπίτια τους. Σε όλο τον κόσμο που έστω και αυτές τις λίγες ώρες που η βόλτα δεν απαγορεύεται, θέλει να βγει να ανασάνει.

Ο δημόσιος χώρος ανήκει και θα ανήκει στους πολίτες. Δεν μας τρομάζει η επίδειξη εξουσίας του κ. Χρυσοχοΐδη. Δεν θα απολογηθούμε επειδή διεκδικούμε τα αυτονόητα. 

Καμία ανοχή βίας και τραμπουκισμού εναντίον κατοίκων στις γειτονιές μας!

 

Όλες και όλοι στη νέα διαδήλωση-απάντηση στην κρατική καταστολή!

 

Τρίτη 9 Μάρτη, 6:00μμ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

 

Να αποσυρθούν οι κατηγορίες απέναντι στους 11 συλληφθέντες!

1 σχόλιο:

  1. 1.Αν περιμένουμε κάποιον να μας σώσει από τους σωτήρες μας το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αλλάξουμε αφέντη. 2.Ο Χρυσοχουντίδης έχει γνωστό παρελθόν στην πολιτική ζωή της χώρας. 3. Τη λευτεριά δεν τη ζητουν με παρακάλια, την παίρνουν με τα χέρια και τα όπλα μοναχοί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή