ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Γιάνης Βαρουφάκης : Συμβάσεις Όπως Αυτή Με Την «Ελληνικός Χρυσός» Υπογράφονται Μόνο Σε Αποικίες

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ξεκινάω με κάτι στο οποίο θα συμφωνήσουμε. Το μόνο εμβόλιο για την οικονομική πανδημία είναι οι επενδύσεις. Επενδύσεις, επενδύσεις, επενδύσεις. Εδώ δεν θα διαφωνήσουμε. Ναι, λοιπόν, στις επενδύσεις. Όχι στις αποεπενδύσεις.

Πότε μια εξόρυξη αποτελεί επένδυση και πότε αποτελεί αποεπένδυση; Εξαρτάται από το τι βγάζεις από το χώμα, από τη γη, ποιος ωφελείται από αυτό, τι μένει πίσω από την τρύπα την οποία θα ανοίξεις στο χώμα ή στον βυθό της θάλασσας, ποια είναι τα οφέλη της τοπικής κοινωνίας, της συνολικής οικονομίας, της ανθρωπότητας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τι βγάζει η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, η ELDORADO GOLD δηλαδή, με τη ΛΑΡΚΟ. Το νικέλιο και το κοβάλτιο που βγάζει η ΛΑΡΚΟ είναι τα μέταλλα στα οποία θα χτιστεί η επόμενη «πράσινη» βιομηχανική επανάσταση. Ο χρυσός είναι απολύτως άχρηστος. Μπορεί να έχει τιμή. Δεν έχει, όμως, καμμία ουσιαστική προσφορά στην ανθρωπότητα.

Θα μου πείτε: Τι μας νοιάζει εμάς η ανθρωπότητα; Χρήματα να βγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου