ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ΕΕΚ : Κυβερνητικό Φάρμακο Για Την Πανδημία - Καταστολή & Τρομοκρατία

Να μην περάσει!
 

Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Χρυσοχουντίδη και το κράτος της αχαλίνωτης βίας

 

Λεφτά για Υγεία και Παιδεία – Όχι για τις τράπεζες και την αστυνομία

 

Όλοι στο Παναττικό Συλλαλητήριο της ΟΕΝΓΕ, συνδικάτων και ομοσπονδιών

 

Τετάρτη 17 Μάρτη, 6:30 μ.μ. Σύνταγμα


Για να καλύψει την εγκληματική της πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας που κάνει να θρηνούμε δεκάδες νεκρούς καθημερινά και προκαλεί έμφραγμα στα νοσοκομεία, για να καλύψει την επίσης καταστροφική της οικονομική πολιτική σε βάρος των εργατών και του φτωχού λαού, για να κρύψει την γύμνια της και την ενοχή της στο πολιτικό σκάνδαλο του εκλεκτού της Λιγνάδη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλιμακώνει το όργιο αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας.

Το αποκορύφωμα ήταν ο κτηνώδης ξυλοδαρμός 29χρονου μεταπτυχιακού φοιτητή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, την Κυριακή 7 Μαρτίου – γεγονός που πυροδότησε τη μεγάλη λαϊκή κοινωνική έκρηξη στην περιοχή, με συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων λαού, την Τρίτη 9 Μαρτίου. Σε συνέχεια της αντιδημοκρατικής, αστυνομικής αντίληψης των κοινωνικών διαμαρτυριών, η κυβέρνηση εξαπέλυσε τον στρατό των πραιτοριανών της που εισήλθαν στην κατειλημμένη πρυτανεία του ΑΠΘ και κακοποίησαν τους φοιτητές. Συγχρόνως πληθαίνουν οι καταγγελίες και αποκαλύψεις για σωματική, ψυχολογική βία, ακόμη και για σεξουαλικές απειλές κατά φοιτητριών και γυναικών διαδηλωτριών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τους φασιστοειδείς υπουργούς της επιχειρούν με την ωμή βία να καταφέρουν προληπτικά πλήγματα κατά των εργατικών μαζών φοβούμενοι ότι θα αντιμετωπίσουν μια καινούργια κοινωνική εξέγερση της κλίμακας του Δεκέμβρη του 2008. Επιχειρούν να επιβάλλουν το συμβιβασμό με τη φτώχεια και την εξαθλίωση, την «ατομική ευθύνη» για την ασθένεια, για την εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας, που παρόλα αυτά είναι το μόνο που αντιστέκεται στην πανδημία την ώρα που ο αγαπημένος ιδιωτικός τομέας των κυβερνώντων δεν κάνει απολύτως τίποτα για τον κορονοϊό. Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο για να μη διαμαρτύρεται για την σαρδελοποίηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους εργασιακούς χώρους, να μην αντιστέκεται στην κατεδάφιση του πολιτισμού και κάθε είδους ψυχαγωγίας, για την νομοθετική περιστολή των εργατικών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ονειρεύονται να επαναφέρουν την Ελλάδα στο καθεστώς βίας και τρομοκρατίας της δεκαετίας του 1950. Δεν θα περάσουν!. Οι εργάτες, οι φοιτητές, οι αγρότες που ανατρέψανε τη στρατιωτική χούντα σχεδόν πριν 5 δεκαετίες, έχουν κληροδοτήσει στην ιστορική μνήμη ισχυρά αντανακλαστικά. Δεν θα αφήσουν να περάσει η τρομοκρατία της Αγίας Οικογένειας Μητσοτάκη και των φασιστοειδών υπουργών της, των Βορίδηδων, Γεωργιάδηδων, Πλεύρηδων και Χρυσοχοΐδηδων. Απέναντι στην κρατική καταστολή, τον ταξικό πόλεμο κατά του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, το ισχυρό μαζικό κίνημα που αναπτύσσεται σε όλη τη χώρα, όπως δείχνουν και οι δεκάδες μαζικές διαδηλώσεις του Σαββατοκύριακου 13-14 Μαρτίου, πρέπει να αναπτυχθεί παραπέρα και να σαρώσει όσους ονειρεύονται επιστροφή στο μετεμφυλιοπολεμικό κράτος του τρόμου και του χωροφύλακα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει την όποια νομιμοποίηση κέρδισε κερδοσκοπώντας στην προδοσία του Τσίπρα και στην εκλογική απάτη. Στέκεται γυμνή, χωρίς λαϊκό έρεισμα, με τη βοήθεια των πραιτοριανών της, των σωμάτων καταστολής, των ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ. Απλώς χρησιμοποιεί το γεγονός ότι ο εκφυλισμένος ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά συναινεί, δεν υψώνει κανένα αντιπολιτευτικό λόγο – πέρα από τους κατασκευασμένους κοινοβουλευτικούς «καυγάδες» για να δίνει ο ένας λόγο ύπαρξης στον άλλο.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να αναπτυχθεί στο κέντρο και στις συνοικίες, σε όλη τη χώρα, και να οργανώσει την πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης που επιχειρεί να καταστείλει τον κορονοϊό με τα ΜΑΤ και τους κάγκουρες με τις μηχανές. Σε κάθε γειτονιά να σπάσουμε τις απαγορεύσεις, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας, μη αποδεχόμενοι ότι η πανδημία αντιμετωπίζεται με μπάτσους.
 
Απαιτούμε άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Άμεση επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας χωρίς αποζημίωση. Μαζικά τεστ και εμβόλια σε όλο τον πληθυσμό.

Διεκδικούμε εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Δεν θα επιτρέψουμε να μας αφαιρέσουν ό,τι εμείς, ο λαός, κερδίσαμε ανατρέποντας τη χούντα. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος, πέρα από την αυταξία της ζωής, που κάνει όλο το κίνημα να παλεύει για τη νίκη του φυλακισμένου απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα. Στο πρόσωπο του Κουφοντίνα δοκιμάζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, την αμερικανική πρεσβεία και τους φασιστοειδείς υπουργούς η συμβολική ταφή της μεταπολίτευσης, το «τέλος εποχής» και η επιστροφή στο καθεστώς της μετεμφυλιοπολεμικής περιόδου. No Pasaran!

Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάτω το αστυνομικό κράτος. Χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας και παιδείας κι όχι της πανεπιστημιακής αστυνομίας και της καταστολής. Ο λαός θα σώσει το λαό, ανατρέποντας τους επίδοξους τυραννίσκους της Δεξιάς και διεκδικώντας μια αξιοβίωτη ζωή.

13-3-2021

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου