ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Επίθεση Της Αστυνομίας Στη Συγκέντρωση Συμπαράστασης Στην Παλαιστίνη Στο Σύνταγμα /// ΠΡΙΝ

 

Η αστυνομία επιτέθηκε με τις ασπίδες και με χρήση χημικών στους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί σήμερα Σάββατο 6/1 στο μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος (απέναντι από τη βουλή) μετά από κάλεσμα της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων και της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Σωματείων και Συλλογικοτήτων. Οι παλαιστινιακές σημαίες υψώθηκαν για άλλη μια φορά ωστόσο όπως φαίνεται ακόμα και αυτό ενόχλησε την ηγεσία της αστυνομίας που έδωσε εντολή για καταστολή της συγκέντρωσης. 

 

Παρά την επίθεση της αστυνομίας η συγκέντρωση δεν διαλύθηκε, οι διαδηλωτές ανασυγκροτήθηκαν και παρέμειναν στην πλατεία Συντάγματος για αρκετή ώρα ακόμα, ανανέωνοντας το ραντεβού για το επόμενο Σάββατο και τις επόμενες κινητοποιήσεις.

Πολλοί συγκεντρωμένοι δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν πως την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει γη και ύδωρ στις ΗΠΑ (σήμερα γίνεται και η συνάντηση Μητσοτάκη-Μπλίνκεν στα Χανιά) και στο Ισραήλ, κτυπά τους διαδηλωτές που καταγγέλουν τα εγκλήματα που συμβαίνουν στην Παλαιστίνη. Η ανάληψη του υπουργείου ΠΡΟΠΟ από τον Μ. Χρυσοχοΐδη αφήνει ήδη τα σημάδια της…

1 σχόλιο:

  1. “Η Επιτροπή Δικαιωμάτων της Νέας Αριστεράς καταγγέλει την πολυάριθμη και προκλητική παρουσία ΜΑΤ και κάθε είδους αστυνομικών δυνάμεων, με αποκορύφωμα την απόπειρα διάλυσης με χημικά μιάς απολύτως ειρηνικής συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

    Η αλληλεγγύη μας δεν καταστέλλεται. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στον δρόμο στο πλαι του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης¨.

    ΑπάντησηΔιαγραφή