ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

ΝΑΡ : Στο Πλευρό Των Αγωνιστών/στριών Του ΡΟΙ Στη Γαλλία, Ενάντια Στη Στοχοποίηση Από Αντιδραστικούς Υποστηρικτές Του Κράτους Του Ισραήλ

Την αλληλεγγύη του στους αγωνιστές/στριες του Ανεξάρτητου Εργατικού Κόμματος ((ΡΟΙ) στη Γαλλία, που έχουν στοχοποιηθεί από αντιδραστικούς υποστηρικτές του κράτους του Ισραήλ, εξέφρασε με ανακοίνωσή του το ΝΑΡ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, την Πέμπτη 18 Γενάρη μαυροντυμένα άτομα που φορούσαν μάσκες και κρατούσαν ισραηλινές και γαλλικές σημαίες κατέλαβαν τον δρόμο και τα πεζοδρόμια μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του ΡΟΙ στο Παρίσι, όπου στεγάζεται και η εφημερίδα Informations Ouvrières (Εργατική Πληροφόρηση) και κραύγαζαν συνθήματα κατά των αγωνιστών της Αριστεράς. Την ίδια μέρα ήταν προγραμματισμένη μια συνδιάσκεψη στα γραφεία του ΡΟΙ με τη συμμετοχή μελών της Ανυπότακτης Γαλλίας και ομιλητή τον Ζαν Λικ Μελανσόν. Πριν από την έναρξη της συνδιάσκεψης και για σχεδόν μισή ώρα, αυτή η ομάδα ατόμων προσπαθούσε να αποκλείσει το πέρασμα μπροστά από την είσοδο των γραφείων, βρίζοντας και απειλώντας. Από την πλευρά των αρχών και της αστυνομίας δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Η συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε κανονικά καθώς οι αγωνιστές του POI αντέδρασαν με αποφασιστικότητα στις απειλές.

 

Το ενημερωτικό δελτίο τύπου του ΡΟΙ:

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, μαυροντυμένα άτομα κατέλαβαν τον δρόμο και τα πεζοδρόμια μπροστά από τα κεντρικά μας γραφεία, όπου στεγάζεται και η εφημερίδα Informations Ouvrières, στην οδό Rue du Faubourg SaintDenis 87 στο Παρίσι.

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, η La France Insoumise διοργάνωνε μια συνδιάσκεψη στα γραφεία μας. Ομιλητής ήταν ο JeanLuc Mélenchon. Πριν από την έναρξη της συνδιάσκεψης και για σχεδόν μισή ώρα, αυτή η ομάδα ατόμων προσπαθούσε να αποκλείσει το πέρασμα μπροστά από την είσοδο των γραφείων μας, βρίζοντας και φωνάζοντας οργισμένα ενάντια στους περαστικούς. Όλοι κρυμμένοι πίσω από τις μάσκες τους, κρατούσαν ισραηλινές σημαίες προς υποστήριξη του Νετανιάχου και φώναζαν “τρομοκράτες της Χαμάς, συνεργοί του LFI“, “Το Ισραήλ θα ζήσει, το Ισραήλ θα νικήσει”.

Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Ποιος τους έστειλε; Ποιοι είναι οι στόχοι τους; Πώς μπορούν να καταλαμβάνουν τους δρόμους χωρίς την παραμικρή αντίδραση των αρχών; Γιατί κρύβονται πίσω από τις μάσκες τους; Προσβλέπουν σε μια βίαιη σύγκρουση;

Ένα πράγμα είναι βέβαιο: πρόκειται για απόπειρα επίθεσης στους χώρους μιας δημοκρατικής, νομικά αναγνωρισμένης εργατικής οργάνωσης, η οποία δρα χωρίς μάσκες και εκφράζεται ξεκάθαρα, κυρίως μέσα από την εφημερίδα της Informations Ouvrières.

Το Ανεξάρτητο Εργατικό Κόμμα (POΙ) καταδικάζει αυτές τις ενέργειες και τη χρήση βίας στις ανθρώπινες σχέσεις. Πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει σε ένα πλαίσιο στο οποίο οι απειλές κατά εργατικών οργανώσεων και αγωνιστών αυξάνονται διαρκώς. Όπως αυξάνονται στα κοινωνικά δίκτυα και η εξύβριση και οι προτροπές για δολοφονίες όσων αγωνίζονται και δεν αποδέχονται την αντιδημοκρατική διολίσθηση που επιχειρείται από τον Μακρόν και τους υποστηρικτές του. Σήμερα, το POI, η Ανυπότακτη Γαλλία (France Insoumise), υφίστανται επιθέσεις και αποτελούν στόχο δολοφονικών επιθέσεων, χθες ήταν οι εγκαταστάσεις της Libre Pensée και απειλήθηκαν στελέχη της CGT και του NPA.

Το POI είναι ανοιχτό σε κάθε αντιπαράθεση πολιτικών θέσεων και ιδεών. Απορρίπτει τη χρήση βίας και εκφοβισμού για την επίλυση των διαφορών. Πιστεύει ότι μόνο μέσα από την ενότητα όλων των δημοκρατικών οργανώσεων είναι δυνατό να εμποδίσουμε αυτές τις αντιδημοκρατικές υπερβολές, από όπου κι αν προέρχονται. Και όποια στήριξη και αν έχουν.

Αποφεύγοντας κάθε είδους προβοκάτσια, το POI, σύμφωνα με την παράδοσή του, θα αντιμετωπίσει τέτοιες απόπειρες.

Δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται και να δρα για άμεση και οριστική κατάπαυση του πυρός, ενάντια στις σφαγές του Νετανιάχου στη Γάζα και σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη, καταγγέλλοντας όλους εκείνους που, από την άνεση των πολυθρόνων τους, ή των μεγάρων της εξουσίας, ή θαρραλέα μασκαρεμένοι, του παρέχουν στήριξη μίσους και βίας.

Παρίσι, 19 Ιανουαρίου 2024

Η ανακοίνωση του ΝΑΡ:

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να ζήσει ελεύθερος!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης αγωνιστών του ΡΟΙ (Ανεξάρτητο Εργατικό Κόμμα) λόγω της στάσης που έχει υπερασπιζόμενο τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία. Την Πέμπτη 18 Γενάρη μαυροντυμένα άτομα που φορούσαν μάσκες κατέλαβαν τον δρόμο και τα πεζοδρόμια μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του ΡΟΙ στο Παρίσι, όπου στεγάζεται και η εφημερίδα Informations Ouvrières. Την ίδια μέρα ήταν προγραμματισμένη μια συνδιάσκεψη στα γραφεία του ΡΟΙ με τη συμμετοχή μελών της La France Insoumise (Ανυπότακτη Γαλλία) και ομιλητή τον Jean-Luc Mélenchon. Πριν από την έναρξη της συνδιάσκεψης και για σχεδόν μισή ώρα, αυτή η ομάδα ατόμων προσπαθούσε να αποκλείσει το πέρασμα μπροστά από την είσοδο των γραφείων, βρίζοντας και απειλώντας. Kρυμμένοι πίσω από τις μάσκες τους, κρατούσαν ισραηλινές σημαίες προς υποστήριξη του Νετανιάχου και της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού. Η ομάδα αυτή κατέλαβε τον δρόμο χωρίς την παραμικρή αντίδραση των αρχών, απειλώντας μια εργατική οργάνωση, η οποία δρα χωρίς μάσκες και εκφράζεται ξεκάθαρα, κυρίως μέσα από την εφημερίδα της Informations Ouvrières. Η συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε κανονικά καθώς οι αγωνιστές του POI αντέδρασαν με αποφασιστικότητα στις απειλές.

Το τελευταίο διάστημα στην Γαλλία, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έχουν αυξηθεί οι απειλές και επιθέσεις κατά εργατικών οργανώσεων και αγωνιστών που υπερασπίζονται τον παλαιστινιακό λαό καλώντας να σταματήσει η σφαγή στην Γάζα. Της επίθεσης στα γραφεία του ΡΟΙ είχαν προηγηθεί απειλές σε στελέχη της CGT και του ΝΡΑ. Η αλληλεγγύη προς τον αγώνα του λαού στην κατεχόμενη Παλαιστίνη τίθεται “εκτός νόμου” στην Ευρώπη από την συμμαχία φιλελεύθερων, παραδοσιακής δεξιάς, σοσιαλδημοκρατίας, πρασίνων και ακροδεξιάς. Οι ομάδες που πραγματοποιούν αυτές τις επιθέσεις και απειλές συχνά συνδέονται στενά με τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους, παίρνουν το θάρρος να είναι επιθετικές επειδή οι κυβερνήσεις τις ενθαρρύνουν. Ο Μακρόν υιοθετεί πλήρως την πολιτική ατζέντα της ακροδεξίας ενώ ο νέος Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν υπήρξε γενοκτονία στη Γάζα.

Το κράτος του Ισραήλ έχει την απόλυτη στήριξη της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς σε μέτωπο με τα αστικά κόμματα, όπως έδειξαν οι κοινές διαδηλώσεις “ενάντια στον αντισημιτισμό”, στην πραγματικότητα ενάντια στο δικαίωμα των λαών να αγωνίζονται για την ελευθερία τους. Το πολιτικό ρεύμα που ιστορικά ευθύνεται για πλήθος εγκλημάτων σε βάρος των εβραϊκών κοινοτήτων στην Ευρώπη, είναι πλέον ο πιο ενεργός εκφραστής της φιλοϊσραηλινής προπαγάνδας ενάντια στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Τα αστικά κόμματα και η νεοφασιστική δεξιά στην Ευρώπη βλέπουν στο ισραηλινό καθεστώς το πρότυπο της κοινωνίας που επιθυμούν να εφαρμόσουν και στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών χωρών. Θεσμοθετημένος ρατσισμός, εθνικισμός, μιλιταρισμός, θρησκευτική μισαλλοδοξία, μίσος προς τους φτωχούς και αποκλεισμένους. Στο πρόσωπο των Παλαιστίνιων βλέπουν τον εσωτερικό εχθρό, τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες, τους περιθωριοποιημένους μετανάστες στα ευρωπαϊκά γκέτο, τους ανυπότακτους που παλεύουν ενάντια στην εκμετάλλευση.

Το ΝΑΡ δηλώνει την αλληλεγγύη του προς τους αγωνιστές του POI και σε κάθε φωνή που στέκεται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού στην Γαλλία και την Ευρώπη ενάντια στην προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί ενάντια στον πόλεμο και τον καπιταλισμό. Ενάντια στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού και στα πλοκάμια τους.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου