ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Χτυπήθηκε Αμερικανικό Εμπορικό Πλοίο Από Πύραυλο Ανοιχτά Της Υεμένης

Η βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey ανέφερε ότι ένα αμερικανικό φορτηγό πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο, στα ανοιχτά της νότιας ακτής της Υεμένης.

Σύμφωνα με την Ambrey, η επίθεση «στόχευσε τα συμφέροντα των ΗΠΑ ως απάντηση στις στρατιωτικές επιδρομές των ΗΠΑ σε στρατιωτικές θέσεις των Χούθι στην Υεμένη».

 
Η εταιρεία ανέφερε πως ξέσπασε πυρκαγιά στο πλοίο, ωστόσο παραμένει αξιόπλοο και πως υπήρξαν τραυματισμοί. Σημείωσε επίσης ότι το σκάφος «δεν συνδέεται με το Ισραήλ».

Η υπηρεσία ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου Maritime Trade Operations δήλωσε νωρίτερα ότι ο πλοίαρχος ενός σκάφους ανέφερε ότι «χτυπήθηκε από αέρος από πύραυλο» κοντά στο νότιο λιμάνι της Υεμένης, την πόλη Άντεν.

Το χτύπημα αυτό έρχεται έπειτα από τις επιθέσεις από πλευράς ΗΠΑ και Βρετανίας κατά θέσεων των Χούθι στην Υεμένη.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ δήλωσε νωρίτερα απ' το Έσσεξ ότι τα χτυπήματα σε στόχους των Χούθι στην Υεμένη ήταν η «έσχατη λύση» έπειτα από «εξαντλητική διπλωματική δραστηριότητα». «Φυσικά δεν θα διστάσουμε να προστατεύσουμε την ασφάλειά μας όπου απαιτείται», είπε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου