ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Μαύρη, Ρατσιστική Σελίδα Για Την ΕΕ Για Μεταναστευτικό Και Άσυλο /// ΠΡΙΝ

 Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (23.12.23)

 ▸Προκλητική, αντιδραστική και πολλαπλά επικίνδυνη είναι η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας, στο πλευρό των ΗΠΑ και του Ισραήλ και κατά των ανταρτών Χούθι της Υεμένης. Η αποστολή φρεγάτας αποτελεί στήριξη της δολοφονικής επιχείρησης του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, στην οποία αντιδρούν οι Χούθι. 

Η απόφαση των Μητσοτάκη-Δένδια είναι έκφραση της πολιτικής που θέλει την Ελλάδα «καλό στρατιώτη» ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, έτοιμη να πάει οπουδήποτε σχεδιάζουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Ήδη υπάρχει ελληνική πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία! Ταυτόχρονα, το ελληνικό κράτος προασπίζει τα συμφέροντα του ισχυρότατου διεθνώς ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου, το οποίο βέβαια για λόγους «αρπαχτής» δεν υψώνει ελληνική σημαία αλλά θέλει ελληνική προστασία. 

 

Πέρα από την απειλή ευρύτερης εμπλοκής, καθώς η αμερικανοκινούμενη επιχείρηση… «Φύλακας Ευημερίας» στην Ερυθρά Θάλασσα στοχεύει και στο Ιράν, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος και για τη φρεγάτα που θα στείλει το πολεμικό ναυτικό, καθώς είναι παλιά και δεν έχει σύγχρονα συστήματα άμυνας, ειδικά για την απόκρουση drone. Αυτές τις ανάγκες έρχεται να καλύψει και η αγορά των νέων γαλλικών φρεγατών. 

«Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πληρώνουν τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες για να μπορούν κυβέρνηση και κράτος να εμφανίζονται ως πρόθυμοι στρατιώτες στην υπηρεσία ΝΑΤΟ, ΕΕ και κεφαλαίου», τονίζει το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και καλεί σε αγώνα ενάντια στην αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, για να γυρίσουν πίσω όλες οι δυνάμεις, για να πάψει κάθε εμπλοκή-συνενοχή στον πόλεμο-σφαγή του Ισραήλ και στα σχέδια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου