ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Κάλεσμα Της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Στη Διαδήλωση Για Το Προσφυγικό Την Πέμπτη 5/3

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΕΕ
ΠΕΜΠΤΗ 6.30 μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ-ΒΟΥΛΗ / Θεσσαλονίκη Καμάρα 6μμ
  •           Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες!
  •           Άσυλο,στέγη, δωρεάν πρόσβαση σε Υγεία – Παιδεία, ίσα δικαιώματα.
  •           Άμεσος απεγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων από τα νησιά. Κατάργηση του αίσχους της Μόριας, ούτε κλειστά -ούτε ανοιχτά κέντρα κράτησης   να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα – φυλακές.
  •           Ελεύθερη και ασφαλής μεταφορά των προσφύγων προς την ενδοχώρα, σε ανθρώπινες συνθήκες μέσα στις πόλεις, δυνατότητα να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν.
  •           Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Ελλάδας –Τουρκίας και Δουβλίνο ΙΙ. Όχι στα ματωμένα τείχη της Ευρώπης – Φρούριο.
  •           Άμεσος τερματισμός του πολέμου στη Συρία. Καμιά εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Δεν πολεμάμε για τις εξορύξεις και τις ΑΟΖ – διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών της Ελλάδας – Τουρκίας και της ευρύτερης περιοχής.
Όχι στην χρησιμοποίηση των φαντάρων σαν δύναμη καταστολής των προσφύγων.

1 σχόλιο:

  1. Ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στην απάνθρωπη αντιμετώπιση των προσφύγων, στον ρατσισμό και τον πόλεμο.

    Να ανοίξουν τα σύνορα στον Έβρο στους πρόσφυγες πολέμου, στους πολιτικούς πρόσφυγες, τους κλιματικούς και οικονομικούς μετανάστες, να επισπευστούν οι διαδικασίες απόδοσης ασύλου, να αποδοθούν τα δικαιώματά τους που προβλέπονται από τις διεθνείς συνθήκες.

    Δεν δέχονται εισβολή τα σύνορά μας από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Οι χώρες των προσφύγων και των μεταναστών δέχονται εισβολή από τον παγκόσμιο καπιταλισμό και ιμπεριαλισμό που καταστρέφει ολόκληρες χώρες για να περισώσει τα κέρδη των μονοπωλίων. Και σ’ αυτόν τον ιμπεριαλισμό συμμετέχει και η χώρα μας φέροντας ευθύνη για την πολεμική, οικονομική και κλιματική καταστροφή αυτών των χωρών. Η αλληλεγγύη των εργαζομένων και της αριστεράς απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι καθήκον που συνδέεται άμεσα με την πάλη ενάντια στην εξαθλίωση, τη φτώχεια, τους πολέμους και το σύστημα που τους γεννά.

    Η καπιταλιστική Ελλάδα, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, διολισθαίνει στην αντίδραση απέναντι στους πρόσφυγες, τους μετανάστες και την ντόπια εργατική τάξη. Η επίθεση στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, η στρατικοποίηση της κρίσης πηγαίνει χέρι-χέρι με την επίθεση στην εγχώρια εργατική τάξη. Ο καλλιεργούμενους φασισμός από την ίδια την κυβέρνηση και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στρέφεται και εναντίον της εργατικής τάξης που βρίσκεται εντός των συνόρων. Νίκη των προσφύγων και των μεταναστών να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους θα είναι και νίκη της εργατικής τάξης της Ελλάδας ενάντια στη σιδερένια φτέρνα του κράτους έκτακτης ανάγκης που δημιουργείται σ’ όλη την Ευρώπη.

    Να εξασφαλιστεί ασφαλή πρόσβαση των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους.
    Να κλείσουν οι κλειστοί χώροι-φυλακές. Ανοικτοί χώροι, παροχή στέγασης, πλήρους ιατρικής-φαρμακευτικής περίθαλψης, τροφίμων, ρουχισμού και ό,τι άλλου χρειάζονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.
    Παροχή ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων με επίσπευση των διαδικασιών.
    Δουλειές με δικαιώματα, δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία για όλους, ασφάλιση και στέγαση για όλους, ντόπιους και ξένους μετανάστες και πρόσφυγες που αποφασίσουν να μείνουν στην Ελλάδα.
    Να καταργηθούν οι συμφωνίες Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και Ελλάδας-ΕΕ καθώς και το Δουβλίνο ΙΙ, που μετατρέπουν τη χώρα σε φυλακή και μαντρόσκυλο της ΕΕ.
    Όχι στους πολεμικούς εξοπλισμούς, στη συμμετοχή σε πολεμικές αποστολές, στο εμπόριο όπλων, στις πρόβες πολέμου. Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου, έξοδος από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, απεμπλοκή από τον αντιδραστικό άξονα Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου.

    Ο καπιταλισμός έχει φάει τα ψωμιά του. Μόνο η Ελλάδα της εργατικής εξουσίας μπορεί να αυξήσει τον πληθυσμό της, να τον θρέψει, να τον στεγάσει και να παρέχει δουλειά με δικαιώματα και κοινωνική ασφάλιση. Να εξασφαλίσει την ειρήνη και την κοινωνική πρόοδο.

    Τρίτη 3 Μάρτη 2020

    Η ΠΕ της κομμουνιστικής οργάνωσης Ανασύνταξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή