ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

ΚΕΔ : Η Αντιπροσφυγική Υστερία Δεν Θα Περάσει – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 5/3, 6.30 μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 5 Μάρτη 6.30 μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ προς ΒΟΥΛΗ   

 

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★ Avantgarde


 Ανακοίνωση ΚΕΔ



Εδώ και μερικές μέρες η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας. Όχι από τους προσφυγές και τους μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι στα νησιά και στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά από το καθεστώς Μητσοτάκη, το κράτος και το ακροδεξιό παρακράτος. Με το πρόσχημα μιας δήθεν ασύμμετρης απειλής στρατιωτικοποιεί μια ανθρωπιστική κρίση και οργανώνει μια πρωτοφανή ρατσιστική κινητοποίηση με την ανοιχτή συνδρομή του παρακράτους επιβάλλοντας από κοινού καθεστώς τρομοκρατίας, χούντας και απαρτχάιντ από τον Έβρο ως τα νησιά του ανατολικού Aιγαίου. Το κλείσιμο των συνόρων και τα πους μπακ στο Αιγαίο συνιστούν όχι μονό κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, αλλά κατά συρροή εγκληματικές δολοφονικές ενέργειες καλυμμένες πίσω από μια ανύπαρκτη απειλή.

Αποθρασυμένα τα φασιστικά αποβράσματα κάνουν μπλόκα ελέγχοντας αυτοκίνητα στη Λέσβο (αυτό λέγεται αντιποίηση αρχής) είτε για να εμποδίσουν πρόσφυγες να μετακινηθούν στο νησί είτε για να τα σπάσουν και να λιντσάρουν αριστερούς, αναρχικούς, εθελοντές και εργαζόμενους σε ΜΚΟ.  Ανάλογες συμμορίες κανίβαλων εμποδίζουν πρόσφυγες με γυναικόπαιδα να προσεγγίσουν τις ακτές, τους πετάνε πέτρες και τους βρίζουν χυδαία την ώρα που το λιμενικό έχει πάρει σαφή εντολή να απωθεί τις βάρκες που προσεγγίζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση η Μόρια θα μετατραπεί στο γκέτο της Βαρσοβίας ενώ η φυγή των ΜΚΟ θέτει σε κίνδυνο ακόμα και το καθημερινό συσσίτιο του καμπ.

Σε όλο το μήκος των χερσαίων και θαλασσιών συνόρων εκτελούνται ασκήσεις με πραγματικά πυρά μια σαφή προειδοποίηση, όχι σε ένοπλα σώματα άλλου κράτους, αλλά σε άοπλους ανθρώπους που ευθυμούν να ζητήσουν άσυλο Τα πυρά ή οι καλυμμένες απειλές για πυρά σε άοπλους είναι έγκλημα πολέμου και τίποτα λιγότερο, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει καμία πολεμική σύρραξη στην  περιοχή που να δικαιολογεί παράπλευρες απώλειες. Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Αθήνας πουλάει κουτόχορτο στην εκλογική της πελατεία προσποιούμενη ότι δέχεται κάποια εισβολή και παραβίαση του εθνικού χώρου. Πρόκειται περί καθαρής απάτης που δεν μπορεί να σταθεί σε κανένα δικαστήριο εθνικό και διεθνές. Η χώρα δεν δέχεται καμία εξωτερική επίθεση, αλλά μια ξεκάθαρη καταπάτηση των ανθρωπίνων, ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων με δράστη το καθεστώς του Μαξίμου. Επιπλέον η κατάσταση πολιορκίας επιτρέπει στα φασιστοειδή ανά τη χώρα να ξεδιπλώνουν το δικό τους σχέδιο παρακρατικής τρομοκρατίας έχοντας την ανοχή αν όχι την πλήρη κάλυψη του επίσημου κράτους.

Η Ευρώπη φρούριο προϋποθέτει καθεστώτα Σαλβίνι, Ορμπαν, Κουρτς και τώρα Μητσοτάκη. Η άκρα δεξιά νομιμοποιεί την ύπαρξη της και αποτελεί τη χρυσή εφεδρεία του συστήματος και της αυτοκρατορίας. Το ακροδεξιό λουμπεναριό υπερασπίζεται την αυτοκρατορία, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, την ίδια ώρα που τα συνθήματά του τάσσονται δήθεν κατά των Γερμανών «που μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών». Λένε ψέματα όταν μιλάνε για απεγκλωβισμό από τα νησιά. Αυτό που εννοούν είναι να πνιγούν στη θάλασσα. Λένε ψέματα όταν μιλάνε για το κολαστήριο της Μόριας. Τα καθάρματα αυτά είναι υπέρ του Νταχάου και του Άουσβιτς, μισούν τους πρόσφυγες και αυτή τη στιγμή το δείχνουν χωρίς προσχήματα. Πρόκειται περί φασιστικής απειλής και τίποτα λιγότερο. Η αριστερά δεν έχει να μοιραστεί τίποτα με τις ανησυχίες των κανίβαλων. Είμαστε ένας άλλος κόσμος και προφανώς σε αυτόν τον πλανήτη δεν μπορεί να υπάρχει καμιά συνύπαρξη.

Η συνάντηση του Μητσοτάκη στο Μαξίμου με τους δημαρχαίους εκπρόσωπους του αντιπροσφυγικού κινήματος στο Βόρειο αιγαίο κατέληξε σε συμφωνία. Κλείσιμο συνόρων, πους μπάκ στη θάλασσα και όχι διάσωση, και τα υπόλοιπα στην ελληνική κλου κλουξ κλαν. Το αυγό του φιδιού υπάρχει εδώ και καιρό στα νησιά ακόμα και κατά τις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ του Μητσοτάκη όχι φυσικά για να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες αλλά για να τους κάνουν τη ζωή αφόρητη μέχρι να ξεκουμπιστούν από τη χώρα. Οι «ακρίτες του αιγαίου» δεν είναι τίποτα άλλο από μπάτσοι της Ευρώπης φρούριου και του Δουβλίνου. Είναι ο μισθοφορικός στρατός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που φυλάει τα σύνορα της αυτοκρατορίας. Η κυβέρνηση που κατηγορεί τον Ερδογάν για εργαλειοποίηση του προσφυγικού προσπαθεί να κρύψει το δικό της ελεεινό σχέδιο που είναι η δημιουργία κατάστασης πολέμου με την Τουρκία μέσα από μια πρωτοφανή στρατιωτική επιχείρηση στα σύνορα σε συνδυασμό με την επιθετική της στάση σε ολόκληρη την ανατολική μεσόγειο με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της αυτοκρατορίας. Αν υπάρχει ένας γεωπολιτικός επιθετικός σχεδιασμός αυτός ανήκει εξολοκλήρου στο ελληνικό κράτος που παριστάνει -από θύτη- την παρθένα κορασίδα

Το ανταγωνιστικό ταξικό κίνημα, η αριστερά, οι αντιφασιστικές δυνάμεις, κάθε δημοκράτης πολίτης πρέπει εδώ και τώρα να κινητοποιηθεί για να σταματήσει το ρατσιστικό ντελίριο του καθεστώτος της Αθήνας μαζί και τους θρασύδειλους ακροδεξιούς συμμορίτες που τρομοκρατούν αγωνιστές και γυναικόπαιδα.
  • Κάτω η Ευρώπη φρούριο και τα συρματοπλέγματα στα σύνορα. Να καταργηθεί η συνθήκη ΕΕ-Τουρκίας 
  • Άσυλο στους πρόσφυγες, άδειες παραμονής στους μετανάστες
  • Ανοιχτές δομές φιλοξενίας, δικαίωμα εργασίας, πρόσβαση στο σύστημα υγείας και εκπαίδευσης, ελεύθερη μετακίνηση σε όλη τη χώρα
  • Κάτω το καθεστώς εξαίρεσης για πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Καμία ανοχή στις φασιστικές συμμορίες τον ακροδεξιό όχλο και το καθεστώς της Αθήνας που τους υποθάλπει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου