ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Ώρα Να Βγούμε ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΑ Στα Κάγκελα

Φτάνουμε σε μια διπλή κρίσιμη αναμέτρηση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει να κλιμακώσει τις επιθέσεις της και στα δυο καθοριστικά μέτωπα της περιόδου, και στη λεηλασία των συντάξεων και στο μάντρωμα των προσφύγων.

Η επίθεση στους πρόσφυγες έχει πάρει πλέον δολοφονικές διαστάσεις. Μέσα σε μια μέρα, τη Δευτέρα χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου 400 ψυχές προσπαθώντας να περάσουν με σαπιοκάραβα από την Αίγυπτο στην Ιταλία επειδή το πέρασμα στο Αιγαίο έχει σφραγιστεί από ΕΕ και ΝΑΤΟ με τη συνεργασία Τσίπρα-Καμμένου-Μουζάλα. Είχαμε πνιγμούς όλο το χειμώνα σε ένα θαλάσσιο πέρασμα οχτώ χιλιομέτρων από τα παράλια της Τουρκίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πόσοι θα πνιγούν στη νέα θαλάσσια οδύσσεια των 2000 χιλιομέτρων;


Tραγωδία

Σαν να μην έφτανε αυτή η τραγωδία, ένας πρόσφυγας χαροπαλεύει σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης χτυπημένος από αυτοκίνητο της Αστυνομίας στην Ειδομένη. Όλος ο δεξιός συρφετός που κραύγαζε «Πού είναι το κράτος;» είναι ένοχος για αυτή τη βαρβαρότητα καθώς οι υπουργοί του Τσίπρα τρέχουν να εκκενώσουν τις «φαβέλες» στις σιδηροδρομικές γραμμές της Ειδομένης και στο Λιμάνι του Πειραιά.

Η κυβέρνηση, όμως, δεν βιάζεται «μόνο» να εξαφανίσει τους πρόσφυγες πριν αρχίσει η τουριστική σεζόν. Βιάζεται να κλείσει μέσα στο Πάσχα και την λεγόμενη «αξιολόγηση» με την ΕΕ και το ΔΝΤ, στέλνοντας στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κατεδάφιση του Ασφαλιστικού. Καμιά φραστική ταχυδακτυλουργία του Κατρούγκαλου δεν μπορεί να κρύψει τη σφαγή των συντάξεων που προωθούν. Και μόνο η ρύθμιση ότι θα καθιερωθεί «προσωπική διαφορά» για τους παλιούς συνταξιούχους είναι μια ανοιχτή ομολογία για τις περικοπές που έρχονται, πέρα από τα έξτρα μέτρα που ήδη συζητούν κυβέρνηση και «θεσμοί».

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακωθεί η εργατική αντίσταση σε αυτή τη διπλή πρόκληση. Ήδη, εργαζόμενοι βρίσκονται στα κάγκελα, όπως έδειξαν κυριολεκτικά οι εκπαιδευτικοί την περασμένη Παρασκευή έξω από το υπουργείο Παιδείας. Κυριολεκτικά στα κάγκελα βρίσκονται και οι πρόσφυγες που «υποδέχθηκαν» τον Πάπα, τον Πατριάρχη και τον Τσίπρα απαιτώντας το αυτονόητο: Ελευθερία.

Έρχεται η στιγμή για να ενωθούν όλες οι αντιστάσεις πανεργατικά. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δεν μπορούν να καθυστερούν άλλο τη 48ωρη πανεργατική απεργία που έχουν υποσχεθεί. Και για να σπάσουμε την καθυστέρηση υπάρχει μόνο ένας τρόπος: το προχώρημα σε απεργίες διαρκείας εδώ και τώρα. Τα σωματεία των ΜΜΕ που κάνουν τα πρώτα βήματα σε αυτή την κατεύθυνση δείχνουν ότι αυτή η κλιμάκωση δεν είναι μόνο αναγκαία αλλά και εφικτή.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Γιάννης Δραγασάκης ανησυχεί ότι «θα έχουμε πολιτικό πρόβλημα με τα επιπλέον μέτρα». Εμπρός με τον απεργιακό ξεσηκωμό να επιβάλουμε ότι η εργατική τάξη έχει τη δική της απάντηση στο «πολιτικό πρόβλημα» όσων υπηρετούν βαρβαρότητες.

Πηγή : ergatiki  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου