ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Πλούτη Και Προνόμια Στο Κεφάλαιο – Ξύλο Και Χημικά Στους Εργαζόμενους

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθόλου δεν κρύβει ότι έχει ενστερνιστεί απόλυτα την ουσία των μνημονίων και των προωθούμενων αναδιαρθρώσεων από το κεφάλαιο για να ξεπεράσει την κρίση του σε βάρος εργαζομένων και νεολαίας. Ακάθεκτη, ενώ διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση και την υπογραφή νέου μνημονίου, εντείνει τις προσπάθειες της για την πρόοδο των ιδιωτικοποιήσεων. Γι’ αυτό οργανώνει φιέστες στο Ζάππειο μέγαρο για να δώσει πανηγυρικό τόνο στην υπογραφή της συμφωνίας για την πώληση του 67% των μετοχών του Ο.Λ.Π. στην Cosco. Ο κ. Τσίπρας δεν κρύβει τη χαρά του, δηλώνοντας ότι έτσι «ο δρόμος του μεταξιού» γίνεται συντομότερος. Οι Κινέζοι καπιτα-ληστές επιχαίρουν γιατί ο δρόμος του μεταξιού είναι ο δρόμος για την αύξηση των κερδών τους. Παράλληλα, σήμερα δόθηκε το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική εταιρεία Fraport.

Την ίδια στιγμή στους δρόμους της Αθήνας διαδήλωναν οι λιμενεργάτες διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. Μ’ αυτούς η κυβέρνηση δεν ήταν τόσο «αβρή», όσο με τους «επενδυτές». Καταστολή, ξύλο και χημικά ήταν η απάντησή της στον αγώνα τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, προστασία των θέσεων εργασίας τους.

Η κυβέρνηση προωθεί με σχέδιο την επίθεση του κεφαλαίου και της Ε.Ε. σε βάρος εργαζόμενων και νεολαίας. Μόνη λύση για το λαό είναι η συγκρότηση αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ., της κυβέρνησης κι όλου του μνημονιακού μπλοκ που στηρίζει αυτή την άθλια πολιτική. Η αντεπίθεση του εργατικού κινήματος για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων τους. Μ’ αυτή τη λογική η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και παλεύει για την επέκταση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών, αεροδρομίων και κάθε δημόσιας περιουσίας. Ενάντια στην κυβέρνηση που ξεπουλά τα πάντα για να αποπληρωθεί το χρέος παλεύουμε για τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση τους χωρίς αποζημίωση και με εργατικό – κοινωνικό έλεγχο, για ασφαλείς δημόσιες μεταφορές και υπηρεσίες στην υπηρεσία του λαού κι όχι του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου