ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ * η απελευθέρωση της εργατικής τάξης είναι έργο της ίδιας..............Karl Marx * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

ΜΑΡΣ: Όχι Mέχρι Tέλους

ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ
ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Οι τελευταίες εξελίξεις κατέδειξαν περίτρανα ποια είναι η ουσία της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ: επιβολή με κάθε μέσο της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας και των μνημονίων διαρκείας. Κατέδειξαν επίσης το πλήρες αδιέξοδο της κυβερνητικής γραμμής για «έντιμο συμβιβασμό», «πάση θυσία παραμονή στην ευρωζώνη», «ούτε ρήξη-ούτε υποταγή».

Ακόμα κι αν η κυβέρνηση, πιεζόμενη κι από τις διαθέσεις του κόσμου που τη στήριξε, φέρνει την πρόταση για δημοψήφισμα ως διαπραγματευτικό χαρτί απέναντι στους δανειστές, ο λαός έχει τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να πει ένα περήφανο ΟΧΙ.

ΟΧΙ στα παλιά και νέα μνημόνια. ΟΧΙ στην ανεργία, τη λιτότητα, την καταστρατήγηση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, την ακύρωση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας. ΟΧΙ στο χρέος, το ευρώ και την ΕΕ. Ένα ΟΧΙ που θα ακυρώνει την επιστροφή στις μνημονιακές κυβερνητικές προτάσεις των 47+ σελίδων και τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη.

Μπροστά στους εκβιασμούς των δανειστών που θα ενταθούν και στο κλίμα τρομοκρατίας που θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν οι κυρίαρχοι, οικονομικοί, πολιτικοί και ιδεολογικοί μηχανισμοί, ένας δρόμος υπάρχει: ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του, να επιβάλλει στάση πληρωμών, διαγραφή του χρέους, εθνικοποιήσεις τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων, έξοδο από ΟΝΕ, ρήξη και έξοδο από ΕΕ.

Σ’αυτές τις κρίσιμες συνθήκες επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η ανάγκη συγκρότησης του αναγκαίου κοινωνικοπολιτικού μετώπου για τη διέξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού.

Καλούμε όλους και όλες τους εργαζόμενους, τους νεολαίους, τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα να δώσουμε τη μάχη για να πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα και να αποτυπωθεί σ’αυτό ένα περήφανο και νικηφόρο ΟΧΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου