ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Ταύρος / Απειλούν Με Πειθαρχική Δίωξη Δασκάλα Για Εργασία Μαθητών Για Την Παλαιστίνη

 Δημοτικό σχολείο

Η δασκάλα και ο διευθυντής κλήθηκαν σε γραπτή απολογία και θα εξεταστεί αν θα υπάρξει πειθαρχική δίωξη όπως καταγγέλλει σύλλογος εκπαιδευτικών

Σε απολογία κλήθηκε δασκάλα δημοτικού σχολείου στον Ταύρο που έφτιαξε πανό μαζί με μαθητές της υπέρ της Παλαιστίνης, με αφορμή την διεθνή ημέρα ειρήνης, το οποίο τοποθετήθηκε ως εργασία των παιδιών στο σχολείο.

 

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Ο Παρθενώνας», ο διευθυντής Π.Ε Αθήνας, ενοχλήθηκε από την κίνηση της δασκάλας και των μαθητών και σε επικοινωνία με την διεύθυνση του Σχολείου απαίτησε να απομακρυνθεί η εργασία των μαθητών.

Κατά την ίδια πηγή, ο Διευθυντής Π.Ε Αθήνας, δεν αρκέστηκε μόνο στο τηλέφωνο. Ο ίδιος φέρεται να πήγε στο σχολείο, για να βεβαιωθεί ότι η εργασία είχε απομακρυνθεί και να φωτογραφίσει το κάγκελο για να ενημερώσει το υπουργείο Παιδείας και τον Αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής.

Η δασκάλα και ο Διευθυντής κλήθηκαν σε γραπτή απολογία, στην Διεύθυνση της Δ΄ Αθήνας η οποία θα εξετάσει αν θα υπάρξει πειθαρχική δίωξη εναντίον τους.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ο Παρθενώνας», σε ανακοίνωσή του σχολιάζει τα γρήγορα αντανακλαστικά των αρχών στο συγκεκριμένο περιστατικό σε αντίθεση με άλλα ζητήματα όπως προσλήψεις εκπαιδευτικών, κάλυψη κενών, συμπτύξεις τμημάτων, κτιριακά προβλήματα κ.ά.

Παράλληλα, ο σύλλογος διερωτάται αν ισχύει ότι υπήρξε όντως ανάμειξη της Ισραηλινής πρεσβείας όπως ο ίδιος ο Διευθυντής Εκπαίδευσης επικαλέστηκε, και συνεχίζει «από πότε κάποια πρεσβεία έχει λόγο για το διδακτικό περιεχόμενο και την παιδαγωγική προσέγγιση που επιλέγουμε στη δουλειά μας;»

Πηγή : Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου