ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Πλημμύρες Κερδών Μετά Τον «Ιανό» /// ΠΡΙΝ

 

Πριν από τρία χρόνια η κακοκαιρία «Ιανός» έπληξε ξανά τις περιοχές της Θεσσαλίας και ειδικά την περιοχή της Καρδίτσας. Και τότε είχαν ακουστεί «παχιά» κυβερνητικά λόγια, από το στόμα του ίδιου του πρωθυπουργού μάλιστα Κυριάκου Μητσοτάκη, για έργα και υποδομές, που είτε δεν έγιναν είτε έγιναν πλήρως αποσπασματικά και αποδείχτηκαν εντελώς αναποτελεσματικά.

 

Συνολικά, μετά τον «Ιανό» υπολογίζεται ότι διατέθηκε περίπου 1 δισ. ευρώ, από τα οποία περίπου 400 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα. Μάλιστα τη μερίδα του λέοντος ανέλαβαν μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι (όπως η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ). Πολλές ήταν ήδη από πριν οι καταγγελίες ότι τα όποια έργα έγιναν χωρίς να υπάρξει μια συνολική μελέτη διασύνδεσης, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς τον παραμικρό έλεγχο από τις αρχές. Δεν είναι τυχαίο πως αρκετά από αυτά κατέρρευσαν και σε κάθε περίπτωση αποδείχθηκαν σαθρά. Άλλα σέρνονται, όπως το φράγμα του Ενιπέα, που ακόμα βρίσκεται στη δεύτερη φάση δημοπράτησης!

Αποδεικνύεται πως με αυτή την πολιτική και μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα ακόμα και στην «αντιπλημμυρική προστασία» πρυτανεύει μόνο το κέρδος και τα συμφέροντα των μεγαλο-εργολάβων.

Οι ευθύνες κυβέρνησης, Περιφέρειας και δήμων είναι τεράστιες. Η κακοκαιρία εξελισσόταν από τη Δευτέρα και η παρέμβασή τους ήταν ελάχιστη. Μάλιστα σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι καταγγελίες πως για να «σώσουν» την πόλη της Καρδίτσας θυσίασαν τον Παλαμά και άλλα παρακείμενα χωριά. Κάτοικοι των χωριών αυτών τονίζουν ότι δεν ήχησε ούτε καν το 112 ώστε να τους προειδοποιήσουν για την επερχόμενη καταστροφή. «Μας πλημμύρισαν μέσα στη νύχτα και μας άφησαν αβοήθητους», καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής. Ας μην δικαιολογούνται κυνικά κυβέρνηση και τοπικές αρχές με το μέγεθος της βροχόπτωσης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου