ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΕΚ – Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης 2023

 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
 
 

10 Χρόνια, ο Παύλος Ζει – Τσακίστε τους ναζί

 
Η 10η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική συμμορία της ‘Χρυσής Αυγής”, βρίσκει την Ελλάδα να βιώνει μια μεγάλη καταστροφή. Όλη η Θεσσαλία είναι κατεστραμμένη, άνθρωποι νεκροί, χιλιάδες ζώα νεκρά, γεωργικές καλλιέργειες, κτηνοτροφία, βιομηχανικές μονάδες, ολοσχερώς κατεστραμμένες. Οι πλημμύρες ήρθαν να συμπληρώσουν το ολέθριο έργο των πυρκαγιών του καλοκαιριού που κατακάψανε τη χώρα, δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες και δάση ανυπέρβλητου κάλλους όπως το δάσος της Δαδιάς. Οι πλημμύρες είναι “φυσικό φαινόμενο”, (που κι εδώ, ο ανθρώπινος παράγοντας, δηλαδή τα καπιταλιστικά συμφέροντα είναι καθοριστικά για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική κρίση), όμως οι ανυπολόγιστες καταστροφές δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι το αποτέλεσμα της ακραίας νεοφιλελεύθερης δεξιάς κυβέρνησης και των φασιστοειδών που αφήνουν τη χώρα ανοχύρωτη, καταστρέφοντας κάθε μορφή κοινωνικού κράτους (υγεία, παιδεία, προστασία του περιβάλλοντος, αντιπλημμυρικά έργα, πυρόσβεση κ.λπ.) προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και ενισχύουν μόνο το κράτος της καταστολής με χιλιάδες αστυνομικούς και ΜΑΤ ενάντια στον “εχθρό λαό” και μια ατέρμονη κούρσα εξοπλισμών για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση σπέρνει θάνατο. Το σύστημα φέρνει θάνατο. Τα αστυνομικά όργανά τους προκαλούν θάνατο. Οι αποανθρωποποιημένοι συνεργοί τους, υποταγμένοι στα αφεντικά και το κράτος, φέρνουν θάνατο. Βασίλης Μάγγος, Κώστας Φραγκούλης, Zakie Kωστόπουλου, Θανάσης Καναούτης, Αντώνης Καρυώτης στο λιμάνι του Πειραιά, η αλυσίδα των θανάτων είναι ατέρμονη. Και πίσω, το κτήνος του φασισμού απλώνει τη θανατοπολιτική στην Ευρώπη, την Ελλάδα και στον κόσμο. Για μια ακόμη φορά στην ιστορία, ο φασισμός και ο πόλεμος είναι τα τέρατα που γεννάει ο παρηκμασμένος καπιταλισμός.

Αυτή τη θανατοπολιτική πρέπει να αντιμετωπίσουμε τώρα! Πριν είναι αργά!

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται στις 18 Σεπτέμβρη 2023 απ’ την ημέρα που ο Παύλος Φύσσας στάθηκε όρθιος αντικρίζοντας το κτήνος του ναζισμού, κυκλωμένος από την αγέλη του τάγματος της Νίκαιας. Ο Παύλος δολοφονήθηκε από τον σφάχτη Ρουπακιά, με τη συνέργεια της αγέλης του τάγματος της Νίκαιας.

H θυσία του σηματοδότησε την αντιστροφή του κλίματος, το ξέσπασμα του αντιφασιστικού κινήματος. Η κυβέρνηση της ΝΔ και η άρχουσα τάξη ένοιωσε τον κίνδυνο. “Η χώρα δεν θα αντέξει ένα δεύτερο Δεκέμβρη”, είχε πει ο τότε πρωθυπουργός Σαμαράς και έβγαλαν απ’ τα συρτάρια 32 δικογραφίες με εγκληματικές πράξεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Οι ναζί “αρχηγοί” που μέχρι τότε απολάμβαναν την ασυλία και τη συνεργασία της αστυνομίας και κρατικών αρχών, της ΤV και μερίδας του κεφαλαίου και των εφοπλιστών συνελήφθησαν, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν ως άμεσοι αυτουργοί στη στυγερή δολοφονία του Παύλου και των άλλων θυμάτων και για ηθική αυτουργία και η Χ.Α. ως εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Η απόπειρά τους να επαναλάβουν το εγχείρημα του Χίτλερ και να κυριαρχήσουν με την ωμή δολοφονική βία στους δρόμους και σε συνοικίες-στόχους όπως στη Νίκαια, απέτυχε.

Ήταν μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος – που πανηγύρισε με μια συγκλονιστική διαδήλωση έξω από το δικαστήριο στις 7 Οκτώβρη 2020, κατά την ανακοίνωση της απόφασης – διαδήλωση που χτυπήθηκε με μίσος απ’ την αστυνομία.

Δέκα χρόνια από τη μοιραία 18η Σεπτέμβρη έχει γίνει καθαρό ότι το εργατικό, λαϊκό και αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να κερδίζει νίκες και να αναγκάζει τους φασίστες να κρύβονται στις τρύπες τους.


Όμως, ο φασισμός είναι ένα κοινωνικό παράγωγο της κρίσης και σήψης του καπιταλισμού. Παράγεται από πάνω, από την άρχουσα καπιταλιστική τάξη και το κράτος και βρίσκει τροφή και οπαδούς από κάτω, από τα αποσταθεροποιημένα μικροαστικά στρώματα, τα εξαχρειωμένα λαϊκά στρώματα που αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους στον πρόσφυγα, τον ΑΜΕΑ, τον διαφορετικό και τον Άλλο.Πάνω απ’ όλα είναι το σύστημα που χρειάζεται και θρέφει το φασισμό ως παρα-κρατική δύναμη κρούσης για να αντιμετωπίσει την εργατική τάξη και τους επικείμενους ταξικούς αγώνες, εξεγέρσεις και την επανάσταση που παράγει η καπιταλιστική κρίση. Εκεί που δεν μπορεί ο παραδοσιακός κρατικός μηχανισμός του “νόμου και της τάξης” να καταστέλλει το κίνημα, τα κυρίαρχα συμφέροντα φέρνουν τον φασισμό ως παραπληρωματική δύναμη. Σε ευρύτερη κλίμακα, η εκφυλισμένη και αποστεωμένη ιμπεριαλιστική αστική δημοκρατία στον πόλεμο στην Ουκρανία στηρίζει, εξοπλίζει και χρηματοδοτεί τους οπαδούς του ναζιστή Μπαντέρα και του Χίτλερ, τους φασίστες του Αζόφ. Από κοντά η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η ελληνική βουλή που χειροκροτούν τους ναζί και έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο για τον πόλεμο – που όλο και πιο πολύ γλιστράει σε μια παγκόσμια σύρραξη.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί την εργατική τάξη, τους νέους, τους άνεργους και αποκλεισμένους της κοινωνίας, τον εργαζόμενο λαό, να υψώσουν το ανάστημά τους και να αντιμετωπίσουν μαζικά και αποφασιστικά τους φασίστες φονιάδες, τα αφεντικά και το κράτος τους.

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Πίσω φονιάδες! Εμπρός σύντροφοι!

[Πάρτε μέρος στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη (14 – 17/9) που οργανώνει ο Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στο Κερατσίνι – Διαδήλωση Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, 17:30 (από Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι, στη Μάνδρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς).]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου