ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Αντικαπιταλιστική Εργατική Απάντηση Στα Εγκλήματά Τους

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι την ίδια ετοιμότητα που θα επιδείξει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των καταστροφών στη Θεσσαλία, θα έχει και για τον Έβρο, μετά τις τεράστιες πυρκαγιές, “Συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί η επέκταση του φράχτη στον Έβρο”, είπε ο πρωθυπουργός χειροκροτούμενος. (…)“Δεν θα αφήσω να εκτροχιαστούν τα δημοσιονομικά της χώρας”, τόνισε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας τον “σφιχτό” προϋπολογισμό που δεν επιτρέπει πολλά ανοίγματα» (in.gr).

Η εμφάνιση του Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε όλες τις κυβερνητικές απάτες. Αντί για προστασία από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, επέκταση του φράχτη ενάντια στους πρόσφυγες. Αντί για αποζημίωση των πληγέντων, προτεραιότητα στα «δημοσιονομικά της χώρας». Αντί για αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση ακόμα και των διάφορων “pass”, εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης και καταστολή του συνδικαλισμού με το νομοσχέδιο Γεωργιάδη. Τέρμα οι υποκρισίες για «αποστάσεις από την ακροδεξιά», τώρα ανοιχτά πλάτες στους Κασιδιάρηδες και χειροκρότημα για την ατζέντα τους.

 

Αν οι δολοφόνοι που βρίσκονται στα υπουργεία νομίζουν ότι βρήκαν τον τρόπο για να συνεχίσουν τα εγκλήματά τους, είναι γελασμένοι. Οι εργατικές απαντήσεις ξεπηδάνε ήδη δυνατά. 

Μήνυμα

Οι χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο Κερατσίνι τη Δευτέρα, στα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έστειλαν καθαρά το μήνυμα ότι η επανεμφάνιση των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου δεν περνάει, όσες κυβερνητικές πλάτες κι αν πάρουν. Το ίδιο μήνυμα υπογράμμισαν από γειτονιά σε γειτονιά οι εκδηλώσεις της ΚΕΕΡΦΑ. Οργανωμένα και ενωτικά, φράζουμε το δρόμο στη φασιστική απειλή και τσακίζουμε αυτό το δεκανίκι του Μητσοτάκη.

Ακόμα πιο ηχηρή είναι η εργατική απάντηση στην απεργοσπαστική εκστρατεία του Γεωργιάδη. Ο διοικητής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, του Ευαγγελισμού, έτρεξε να εφαρμόσει τα σχέδια Γεωργιάδη πριν ακόμα ψηφιστούν στη Βουλή. Ξεκίνησε επίθεση στο σωματείο, αλλά βρίσκει απέναντί του τους εργάτες της Υγείας που ξέρουν να παλεύουν. Και δεν είναι μόνοι. Οι ναυτικοί έδωσαν την απάντηση στα εφοπλιστικά εγκλήματα και έστειλαν τον Βαρβιτσιώτη σπίτι του.

Τώρα κλιμακώνουμε απεργιακά πανεργατικά. Αυτή την Πέμπτη ενώνονται όλα τα ποτάμια της εργατικής οργής στην πρώτη πανεργατική απεργία αυτού του φθινόπωρου. Και είναι σίγουρο ότι δεν θα είναι η τελευταία. Φροντίζουμε γι’ αυτό ριζώνοντας την επαναστατική και αντικαπιταλιστική αριστερά σε όλους τους εργατικούς χώρους και χτίζοντας τα σωματεία μας από άκρη σε άκρη.

Και παράλληλα, κλιμακώνουμε και πολιτικά. Τέρμα οι αυταπάτες για κάποιον νέο Τσίπρα που θα μας σώσει αν τον ψηφίσουμε. Δεν ξεχνάμε ότι ο «ορίτζιναλ» Τσίπρας πήρε τις ελπίδες ενός μαζικού κινήματος ενάντια στα Μνημόνια και τις ξεπούλησε. Σήμερα οι επίδοξοι διάδοχοί του ξεπουλάνε προκαταβολικά τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, εντείνοντας τη δεξιά πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Προχωράμε αντικαπιταλιστικά. Ο δρόμος για να κατακτήσουμε τις εργατικές διεκδικήσεις δεν είναι ο κοινοβουλευτικός. Αξιοποιούμε τις κάλπες, στηρίζοντας τα σχήματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις τοπικές εκλογές στις 8 Οκτώβρη, αλλά δεν μένουμε μόνο στην ψήφο. Χτίζουμε δυνατή επαναστατική αριστερά σε κάθε γειτονιά, ριζωμένη σε κάθε χώρο δουλειάς. Για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της εργατικής τάξης, της μόνης που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα εγκλήματα των Μητσοτάκηδων ανατρέποντας το ίδιο το σύστημά τους, τον καταστροφικό καπιταλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου