ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Μετρό / Πρωτοφανές - Δικάζουν Τους Εργαζόμενους Για Απεργία Που Δεν Προκήρυξαν

Μία ώρα πριν τους ενημέρωσαν ότι δικάζονται για κήρυξη «παράνομης απεργίας» που δεν έχουν προκηρύξει - «Αυτά είναι τα νέα ήθη της ΣΤΑΣΥ» λένε οι εργαζόμενοι

Αδιανόητες καταστάσεις σε βάρος των εργαζομένων του μετρό, καθώς η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ τους σέρνει στα δικαστήρια για απεργία που δεν έχουν προκηρύξει. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), τους επιδόθηκε αγωγή εναντίων τους και έτσι μετά από μία ώρα δικάζονται στο πρωτοδικείο Αθηνών για αγωγή «κήρυξης παράνομης απεργίας» που δεν έχουν προκηρύξει.

 

Πρόκειται για μία κίνηση της ΣΤΑΣΥ να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ενόψει της μεγάλης αυριανής απεργίας κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου του Άδωνι Γεωργιάδη που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

«Στο δικόγραφο της αγωγής καταχωρήθηκε το εξής ψεύδος: Την Τετάρτη 20/9/2023 εστάλη στα υπηρεσιακά email όλων των εργαζομένων της εταιρείας μας (ΣΤΑΣΥ) δελτίο Τύπου - ανακοίνωση των εναγομένων σωματείων. Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η εταιρεία μας ΣΤΑΣΥ, έλαβε γνώση για την απόφαση των εναγομένων σωματείων, να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, κατά την Πέμπτη 21/9/2023» σημειώνουν οι εργαζόμενοι και προσθέτουν:

«Το ψευδέστατο έγκειται στο γεγονός ότι, δήθεν το σωματείο μας, απέστειλε στην ΣΤΑΣΥ σχετικό δελτίο Τύπου. Σας βεβαιώνουμε ότι τέτοιο δελτίου Τύπου δεν έχει αποσταλεί από το σωματείο μας. Αυτά είναι τα νέα ήθη που άρχισε να εξωτερικεύει η εργοδότρια εταιρεία ΣΤΑΣΥ. Την καταγγέλλουμε δημοσίως με οργή».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου