ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Συναγερμός! Απεργία Την Πέμπτη 21/9, Συγκέντρωση Πρωτοβάθμιων Σωματείων Στα Προπύλαια 10.30 π.μ.

 


Στα μουλωχτά προσπαθεί η κυβέρνηση της ΝΔ να περάσει το αντεργατικό έκτρωμα-νομοσχέδιο Γεωργιάδη, που καταργεί το οκτάωρο, το πενθήμερο και ποινικοποιεί την απεργία. Αξιοποιώντας το γεγονός της τραγωδίας στη Θεσσαλία, που συγκεντρώνει την προσοχή του κόσμου, τη συνενοχή των κυβερνητικών και εργοδοτικών υπαλλήλων της ΓΣΕΕ (που δεν έχουν καν καταδικάσει το νομοσχέδιο) και των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ και την αφασία του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει το νομοσχέδιο με τις μικρότερες αντιδράσεις.

Παρόλα αυτά κάτω και από την επιμονή των ταξικών δυνάμεων, μεταξύ αυτών της ΑΤΕ-ΕΚΑ και των Παρεμβάσεων στον δημόσιο τομέα, πάρθηκαν αποφάσεις για απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη. Η κωλυσιεργία των συστημικών παρατάξεων (κυρίως ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, που καταψηφίζουν) οδήγησε σε καθυστερημένη ανακοίνωση της απεργίας και γι’ αυτό πρέπει να κινητοποιηθούν τα πρωτοβάθμια σωματεία και όλες οι δυνάμεις της ταξικής πτέρυγας και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς για να φτάσει το μήνυμα της απεργίας όσο πιο μακριά γίνεται.

Ήδη πρωτοβάθμια σωματεία, μεταξύ αυτών το ΣΕΡΕΤΕ, ο ΣΕΦΚ, ο ΣΥΒΧΨΑ, καθώς και εργατικές συλλογικότητες καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια την Πέμπτη 21/9 στις 10.30 π.μ. και σε πορεία στη βουλή.

Το ΠΑΜΕ καλεί στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα, το ΕΚΑ στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα και η ΑΔΕΔΥ στις 10.30 π.μ. στην Κλαυθμώνος.
 
Πηγή : Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου