ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Ψυχικό / Τα ΜΑΤ Απώθησαν Τις Διαδηλώτριες Έξω Από Την Πρεσβεία Του Ιράν

 Όλα ξεκίνησαν όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πλησιάσουν τα κάγκελα της ιρανικής πρεσβείας

 

 

Ένταση σημειώθηκε  κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από την πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα, με αφορμή τη βίαιη σύλληψη και τον θάνατό της 22χρονης Μάχσα Αμινί.

Στη συγκέντρωση, το απόγευμα της Πέμπτης, έξω από την ιρανική πρεσβεία στην Αθήνα βρέθηκαν περίπου 20 άτομα φωνάζοντας συνθήματα όπως «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία».

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πλησιάσουν τα κάγκελα της ιρανικής πρεσβείας. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο βίντεο, απώθησαν με τις ασπίδες τις διαδηλώτριες που ήταν στην πρώτη γραμμή.

 Όπως αναφέρει ένα από τα καλέσματα στη διαμαρτυρία στην Αθήνα, «οι άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους, στο Ιράν μάλιστα προχωρώντας σε γενικευμένη εξέγερση, έχοντας πλήρη επίγνωση της βαρβαρότητας που θα εξαπολύσουν αυτά τα καθεστώτα επάνω τους. Αλλά εξακολουθούν να προτιμούν να διακινδυνεύσουν σοβαρή καταστολή (ακόμη και θάνατο) από το να παραμείνουν παθητικοί-ές. Διεκδικούν ζωή και ελευθερία. [ ] Είναι καιρός να σταθούμε στο πλευρό όλων εκείνων που αντιτίθενται στα καταπιεστικά και πατριαρχικά καθεστώτα».

 

 
 
Πηγή : Αυγή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου