ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

 

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 29/9/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ


Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις παράνομες και εκδικητικές απολύσεις του Προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου της “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ” και Προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατ/λων Εμφιαλωμένων Ποτών Γιάννη Φραγγίδη, καθώς και του Προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδος, Άρη Μερκενίδη.

Είναι φανερό, ότι οι απολύσεις έγιναν προκειμένου η Διοίκηση να βάλει ταφόπλακα στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι, εδώ και πολλές μέρες, παρά τις πιέσεις που δέχονται, δίνουν έναν υποδειγματικό, αποφασιστικό αγώνα, ο οποίος έχει τη συμπαράσταση των εργαζομένων, συνταξιούχων, νέων της πόλης μας, διεκδικώντας την υπογραφή Σ.Σ.Ε. και όχι ατομικών συμβάσεων και την επαναπρόσληψη των 15 απολυμένων συναδέλφων τους.

Οι απολύσεις των δυο συνδικαλιστών, οι οποίες ανακοινώθηκαν μετά το τέλος της συνέλευσης των εργαζομένων, όπου αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, είναι προφανές ότι έχουν τις «ευλογίες» της κυβέρνησης και του Υπουργού Εργασίας, αφού όλο αυτό το διάστημα, συνέδραμαν καθημερινά στη Διοίκηση της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να σπάσουν την απεργία βάζοντας απεργοσπάστες στο εργοστάσιο.

Οι απολύσεις δε θα περάσουν.

Το κίνημα αλληλεγγύης στους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ οφείλει να μεγαλώσει, να δυναμώσει κι άλλο, προκειμένου να επαναπροσληφθούν οι δυο απολυμένοι συνδικαλιστές, οι 15 απολυμένοι συνάδελφοί τους, να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και ο αγώνας τους να λήξει νικηφόρος.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου