ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

ΓΑΛΛΙΑ Μεγάλη Απεργία Των Εργαζομένων

Μαζικά εργαζόμενοι και συνδικάτα της Γαλλίας κατέβηκαν σε διακλαδική απεργία στις 29 Σεπτέμβρη με δεκάδες χιλιάδες να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα.

Μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ιδιαίτερα στο Παρίσι, στην Μασσαλία, Τουλούζη, Μπορντό, Αβινιόν, Ρεν, Χάβρη, Νίκαια, Ναντ κ.α. Στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν συνδικάτα μέλη και φίλοι της ΠΣΟ όπως τα Εργατικά Κέντρα Μασσαλίας, Βαλ ντε Μαρν, Ομοσπονδίες Εμπορίου, Χημικής Βιομηχανίας, Συνδικάτα στα Τρένα κ.α. Την αλληλεγγύη του στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Γαλλίας εκφράζει το ΠΑΜΕ

Ξεχώρισε το πανό του ΕΚ Βαλ ντε Μαρν στην διαδήλωση στο Παρίσι με σύνθημα, «Απολυμάνετε την Κοινωνία από τον Ιό του Καπιταλισμού», καθώς και το μπλοκ της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας.

Τα ταξικά συνδικάτα τόνισαν ότι η απεργία αυτή θα πρέπει να είναι μόνο ένα πρώτο βήμα, στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην ακρίβεια, με πλαφόν σε βασικά είδη και φθηνή ενέργεια.
 
 

 

Στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στο Παρίσι συμμετείχε η ΚΟΒ Γαλλίας του ΚΚΕ, ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης οι ευρωβουλευτές του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

Η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ήταν ιδιαίτερα μαζική με χιλιάδες λαού να διαδηλώνουν ενάντια στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει και τους Γάλλους εργαζόμενους.

 

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ μοίρασαν στους συγκεντρωμένους το κάλεσμα της ΚΟ για την απεργία, που έθετε στο επίκεντρο την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τις ανατιμήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και την πάλη για φθηνό ρεύμα για το λαό. Κάλεσαν επίσης τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τον δρόμο της αυτοτελούς πάλης τους ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς των αστικών τάξεων και την επικίνδυνη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ ΝΑΤΟ - Ρωσίας.
 
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου