ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

ΠΑΜΕ : Καταγγέλλουμε Την Κυβερνητική Επίθεση Στους Εργαζόμενους Του ΟΑΕΔ

 


Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την Κυβερνητική προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων του ΟΑΕΔ, καθώς η Κυβέρνηση προσέφυγε στα δικαστήρια για να βγάλει την αυριανή απεργία των εργαζομένων (στις 12 Απρίλη) παράνομη.


Οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που μετατρέπει τον ΟΑΕΔ από οργανισμό στήριξης των ανέργων, σε κουμπαρά των εργοδοτών που θα μετατρέπει τις εισφορές, τον ιδρώτα των εργαζομένων σε επιδότηση των επιχειρήσεων.

Τα έσοδα του ΟΑΕΔ προέρχονται από τις κρατήσεις μας, τον ιδρώτα και το μόχθο εκατομμυρίων εργαζομένων που για δεκαετίες ως και σήμερα δίνονται από το μισθό τους. Είναι το πλέγμα προστασίας για κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, στην προστασία από τη μακροχρόνια ανεργία, στην άμυνα που πρέπει να έχει ένας άνεργος μπροστά στην ακρίβεια, στο δικαίωμα του στις διακοπές, στο βιβλίο, στη μητρότητα, στο οξυμένο ζήτημα της αστεγίας. Είναι παροχές σε κατασκηνώσεις, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στη μαθητεία!

Οι αντιδράσεις των συνδικάτων και των ίδιων των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ έχουν αποκαλύψει τα αντιδραστικά σχέδια της Κυβέρνησης και του Υπουργού-Σούπερμαν Χατζηδάκη, που επιστρατεύουν την καταστολή, τις συκοφαντίες και την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη για να κάμψουν τις εργατικές αντιδράσεις.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων του ΟΑΕΔ και ποινικοποίησης του αγώνα τους αποτελεί απόδειξη των αντεργατικών σχεδιασμών Κυβέρνησης-Υπουργείου Εργασίας.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΟΑΕΔ και της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της Απεργίας τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου